dissabte, 30 d’agost del 2008

Itàlia 1 = Venezia

Bon giorno! O bona sera? Encara no sé quan s'han de dir cada un d'ells...
Arribats a Roquetes, cal dir que Venècia és una ciutat interessant. L'aspecte més important és que en lloc de carrers té canals, cosa que fa, entre altres coses, que no hi circulin ciclistes i que els gossos sense flotador s'ofeguin!!!
Bé doncs... a Venècia hi vam estar dos dies i mig, i realment és molt bonic. Per anar d'un lloc a un altre, o vas caminant ("pedaço agulletes") o agafes l'autobús, que en aquest cas és una barca (vaporetto) que circula pel canal més gran de tots, que es diu el Gran Canal (com veieu, no s'esforcen molt en posar noms a les coses).
Apart de la visió general dels canals, cal destacar també el pont de Rialto, la plaça de Sant Marc (veure fotos), els gelats (mmmmm...), els preus (jsagjslnfkf!!!!), les casetes de l'illa de Burano...

Per altra banda, s'ha de dir que ens hem trobat que els italians que estan de cara al públic són un pèl esquerps, diguem-ne poc servicials...
I per últim, comentar que tant viatge amb "vaporetto", provocava que a les nits, al tancar els ulls, tot se seguia movent al ritme de les ones... Us heu pres mai una biodramina per anar a dormir???

dimarts, 19 d’agost del 2008

AU SIAU!


Tornarem a obrir quan tornem!

dilluns, 18 d’agost del 2008

Oeeee oe oe oeeee....

Quins tres dies castellers més intensos... Encara em duren les agulletes, però se'm passen tots els mals quan recordo el pilar caminat, que AQUEST ANY SÍ ha arribat!! I ja era hora!!! Que bé que el van fer anar... Però el millor venia l'endemà. Cinc any després del primer 4 de 8, vam descarregar el primer de la temporada, i com ja m'imaginava, senzillament fàcil. I és que ja en sabem de fer quatres de vuit. Ara toca anar-lo fent, recuperar la torre i a pel 3!!! Tinc bones sensacions...

A la tarda, el lliurament de premis dels carrers guarnits no va ser la continuació de la festa, però obviarem fer comentaris... Podeu llegir aquí.

També us afegeixo un enllaç a una pàgina amb centenars de fotos de l'actuació d'ahir. Sortim tots, fins i tot les que estàveu de públic... Cal destacar una de les fotos finals on surt un intrèpid (del qual no diré el nom, Jordi) fent el numeret.

I a partir d'ara, què? Doncs acabar les festes; concert de Relk, sopar, campionat de puzzles i barra...
I evidentment, esperar que les colles properes no ens superin i puguem anar a concurs!!!

dissabte, 16 d’agost del 2008

ALEGRIA...

... és Festa Major!!!
Ja ha passat dia i mig de la festa d'aquest any. Vistos els carrers, cal dir que un dels millors és la Plaça de la Vila (Rius, no?) Ha quedat "estupenda" i les creadores n'han d'estar orgulloses. Verdi horrorós; molt ben fet, però horrorós. L'entrada de Progrés, la millor, no us la perdeu...Per atra banda, el 15 és el dia dels cercaviles. Cansats d'anar amunt i avall, i amb un 3 de 7 a l'arribar a plaça (visca!)
I avui a seguir amb la festa... Pilar caminat a les 20h amb la gran incògnita: passarem la corba? I demà l'actuació on hem de descarregar el primer carro gros de l'any.
El video és dels falcons de Vilafranca en el cercavila d'ahir. Van fer un pilar de 5 per sota; però una vegada fet, el deixen nit i fa una volta sencera. Espaterrant!!! Llàstima del video, que al no caber, vaig girar la càmera... Però res, gireu el cap i ja està!!!

dilluns, 11 d’agost del 2008

Festa Major = 4 de 8


Ja s'acosta la Festa Major, i amb ella, la diada castellera. Aquest any, apart de la importància que té tota actuació, i més si és aquesta, també juga la possibilitat de poder anar al concurs de castells de Tarragona. Així que us exposo cinc motius pels quals hem de fer el 4 de 8:
1- Hem de fer el 4 de 8 perquè podem fer-lo; ja som grans dins la nostra grandesa i en sabem prou.
2- Hem de fer el 4 de 8 perquè tornarem a tenir la colla al lloc que es mereix, entre les colles de 8.
3- Hem de fer el 4 de 8 perquè hem d'anar al concurs de castells.
4- Hem de fer el 4 de 8 perquè al costat tenim la Vella i Xicots, i per tant colles amb les què val la pena fer grans castells.
5- I finalment, i dedicat al roger Gispert, hem de fer el 4 de 8 perquè la Mercè encara queda lluny...
Així que, a veure com va la setmana d'assaig... i a per totes!!!!

divendres, 8 d’agost del 2008

UNS ALTRES JOCS DE LA VERGONYA


Finalment avui comencen els jocs olímpics de Beijing 2008. La veritat, sembla que ja faci dies que duren, degut a la pluja de publicitat sobre el tema que ens han fet els mitjans de comunicació des de fa setmanes. Per això ja n'estic tip abans de començar.
Per altra banda tenim el tema de la Xina; un país amb un règim governamental "especial", on els drets humans no són una cosa massa ben vista. Censura, repressió, detencions indiscriminades, Tibet... La llista és molt llarga! Han dictat també un "Manual de conducta de l'espectador i de l'atleta", en el qual està prohibit exhibir banderes i pancartes de països que no participen (o que no existeixen, com un que jo sé), ni en favors dels drets humans, ni del medi ambient!!!!
Però com sempre, què tenim a l'altra banda? Hipocresia i més hipocresia!
Em fa gràcia/llàstima veure com el senyor Bush feia un discurs demanant el respecte pels drets humans.
Em fa llàstima veure com tothom es posa les mans al cap, com si no recordessin que el juny del 1992, en motiu de les fastiolimpíades de Barcelona, també es van dur a terme detencions indiscriminades de persones considerades "toca-nassos". Ningú se'n reecorda d'això? Ah, és clar! Entre la gent que ni ho sabia i la què no ho vol saber... Per cert, molta gent va tenir problemes per exhibir la senyera també a l'estadi olímpic de Montjuic.
I també em fan llàstima els atletes, periodistes, etc... que davant de tot això, segueixen el joc i faran les seves competicions com si res.
Diran que no es pot barrejar esport amb política; però... no és el què estan fent ells???

dilluns, 4 d’agost del 2008

Se'n riuen o se'n foten

Ja fa uns dies va tenir lloc la presentació de la samarreta de la Festa Major de Gràcia. Opinions sobre el cartell, color de la samarreta apart... aquest any crida molt l'atenció la inscripció que hi ha al darrera de la mateixa.
És una frase que apareix també a la programació de la Festa amb aquesta imatge:

Personalment, crec que és un INSULT a totes les persones que, vinculades d'alguna o altra manera a Gràcia, hem hagut de marxar de la vila perquè els preus dels pisos són absolutament inaccessibles. I avui dia encara és així, davant els braços creuats de les mateixes persones que ara fan aquesta campanya.
La hipocresia i estupidesa dels nostres governants creix dia rera dia. Quina serà la propera?

divendres, 1 d’agost del 2008

LLIURE SÍ, LLIURES NO

Lliure sí perquè m'han tret la insoportable vena del braç, i ja torno a tenir les dues mans operatives (tot i que m'han dit que no la forci massa durant aquesta setmana). El que més m'ha impactat ha estat la pudor que feia el meu braç quan me l'han desembolicat. Ara, un cop net, ja fa una altra fila, sobretot aromàticament.

Lliures no, perquè en una setmana comencen els jocs olímpics de Beijing, i si alguna cosa els carcteritza, és la manca de llibertats i de drets humans. No en tenen prou amb la gent oprimida que tenen sota el seu règim. Absència de banderes "ilegals" (entre elles, la senyera!), el no accés a internet als periodistes... i encara ens hem d'alegrar davant aquesta farsa olímpica!