dissabte, 5 d’agost del 2017

DISNEY ÉS DISNEY

La primera vegada que vaig anar a Disneyland París va ser en un viatge molt estrany (perquè de 4 amics d'esplai, dos no van venir i es van canviar per dos amics que no coneixíem), però el què compta és que quan vam passar per París, vam gastar un dia en visitar el parc davant de la insistència d'un dels del grup que deia que era increïble. Redimonis! Era veritat! Era l'agost del 1998.
Uns anys més tard, poquets, el 2002, hi vaig tornar amb diferent companyia, tremendament millor. L'excusa, vacances d'una setmana a París. I és clar, havíem d'anar-hi. Aquest cop ja sabia on anava, i encara va ser millor. El què estava clar, és que si al final es donaven les circumstàncies, era un lloc per anar-hi.
I així ha estat, juny de 2017, aquest cop amb l'excusa del nostre MEC, hi vaig tornar per tercera vegada. Pels preus que representa, 3 vegades en 20 anys és força espectacular, no? Però com que les tres visites han tingut acompanyants diferents, ha estat com anar-hi per primer cop cada vegada.
Els antiDisney's deuen renegar d'aquest parc i de què hi hagi gent que hi vagi; que si és cursi; tot merchandising; capitalista... Doncs què volen que els digui. Que sí, és veritat. Però viure aquesta màgia com a nen és estratosfèric. Els nens no pensen en aquests termes. Ells només al·lucinen i es queden amb la boca oberta. I només per això val la pena que hi vagin. Són dies màgics, i dins la rutina de la vida de ciutat que portem setmanalment, aquesta escapada és oxigenant.
L'ambientació és fantàstica. Caminar per Main Street i veure com t'acostes al castell és una imatge d'aquelles úniques. Tots els espais són preciosos. Els espectacles, fantàstics (amb especial atenció a la desfilada i l'espectacle nocturn). Les atraccions, de tot tipus, per grans, per petits, i per tots alhora, sensacionals. I ara a més, un nou parc acompanya el tradicional: el Walt Disney Studios, amb més atraccions i espectacles. Així que vam poder veure i viure coses noves que no havia vist en les dues visites anteriors. Tot molt ben pensat: moltes atraccions són cobertes (la majoria), de manera que si plou, moltes d'elles poden seguir funcionant i el parc no tanca. Aquest és l'esperit comercial, però ben pensat, no? Hi vam estar dos dies i mig, i et quedes curt, no ho veus tot ni corrent. Em sap greu no haver pogut veure-ho tot, la veritat... i ara sí que és molt difícil una quarta visita, a no ser que em toqui un premi i inclogui un viatge i estada gratis! En aquest cas, no hi ha dubte, cap allà hi torno!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada