divendres, 22 d’octubre del 2021

A COR OBERT

Un cop sembla que han passat els pitjors moments de la pandèmia (molt malament haurien d'anar les coses perquè no fos així), he llegit el llibre que ha escrit el doctor Oriol Mitjà, conegut epidemiòleg, sobretot pel seu ran treball per l'eradicació del pian als països més pobres del planeta. El confinament el va agafar aquí a Catalunya i s'hi passat tot aquest temps, fins just ara que torna cap a Papua nova Guinea. 

Aprofitant que estava aquí, va posar els seus coneixements i el seus esforços en la covid, investigant i donant la seva opinió. Aquest últim fet, opinar sobre com es feien les coses ha provocat que es guanyés molts més seguidors i/o coneixedors de la seva tasca, però també molts enemics, sobretot en el món de la política (entre els dirigents i també entre els caps-buits del militants). Des del primer moment, va dir que les restriccions havien de ser més dures des de l'inici, més restrictives i que sempre s'anava tard. crec que independentment de si ell tenia raó o no, és evident que les coses es van fer com el cul, Fruit en part pel desconeixement, però també en bona part per la pressió econòmica i política del moment. Els partits governants (PSOE a Ecspanya) i ERC 8Pel departament de Salut) a Catalunya, no li van perdonar que qüestionés els seus líders, i van engegar tota la seva maquinària propagandística per tal d'insultar-lo i menysprear-lo davant de tothom.

Ell ja reconeix que la seva manera de dir les coses és molt directa i poc correcta, ja que no s'està de res i diu que no vol enganyar. Que sempre ha posat per davant la salut de les persones que no pas altres conceptes. En canvi, la classe política justament deia el contrari. I què voleu que us digui, per historial i perquè no saben fer altra cosa, està clar que els mentiders són els polítics. Aquesta gentussa només tenen entre cella i cella el poder per sobre de la gent i es creuen posseïdors de la veritat absoluta. I no suporten que ningú intel·ligent els destaqui les vergonyes i ineptituds. Segur que el doctor Mitjà també té algun costat fosc, però de fe, no el tenim tots?

En aquest llibre repassa una mica el seu camí fins a ser qui és, i després es concentra en la vivència de la pandèmia, escrivint el què va viure i posant noms i cognoms allà on els havia de posar. Té un bon començament per conèixer bé la persona i que e mou, explica perfectament la vivència de la covid, i acaba una mica volent mig filosofar-mig concretar però no acaba de ser massa clar i entenedor en aquest darrer tros.

La veritat és que tota la part de les trobades amb la gent de la Generalitat és mot depriment, i sense cap mena de dubte ens deixa amb la sensació d'estar en mans d'una colla d'aprenents amb un grau d'inutilitat important, i que davant d'una crisi han sabut fer el què calia, en part perquè l'estat no els deixava, però en bona part perquè són força inútils i partidistes. La conclusió és que més val que no patim més crisis, perquè acabaran amb nosaltres si continuen decidint coses sense utilitzar el cervell, la lògica, el raonament i la coherència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada