diumenge, 15 de desembre del 2019

FROZEN 2

Frozen va aparèixer el 2013. El què havia de ser una nova pel·lícula més de la factoria Disney, es va convertir en un fenomen de merchandising absolutament brutal. De la nit al dia ens vam trobar envoltats de productes Frozen. Dos anys després, encara eren estrella absoluta dels catàlegs de botigues. Per no parlar de la ja mítica cançó Let it go, escoltada i versionada centenars, milers de vegades. La peli en sí, estava força bé. Alguns puristes criticaran que segueix el model de les princeses, l'amor idíl·lic i totes les crítiques possibles, però la veritat és que ho treballa des d'un punt de vista en què els personatges femenins són protagonistes absoluts i totalment empoderades contra el poder masculí.
Però deixem-nos de Frozen per parlar de la seva continuació. Fa poques setmanes es va estrenar la segona part, Frozen 2. Per començar, el simple fet d'haver trigat sis anys ja ve a dir que no han volgut fer qualsevol xorrada. I tot i que evidentment, podem dir, que no calia, els ha quedat una peli força correcta. La trama, uns anys després dels fet de la primera part, venen a explicar una mica d'on vénen els poders de l'Elsa. La idea està bé, tot i que penso que per nens i nenes, és potser un pèl complicada si vols entendre-la bé.
El millor, sense cap mena de dubte, les cançons. Són molt potents i boníssimes. Han prioritzat les cançons de solista (intentant buscar una nova Let it go, cosa que és impossible. Hi ha bons intents per aconseguir-ho, però no hi haurà cançó brutal, per molt que Aurora arribi al top dels tops. Les altres són igual de bones, i trobem similituds amb les de la primera part (la divertida del començament, la paranoica (en aquest cas és en Kristoff en una cançó d'amor que és una burla de les cançons d'aquest estil, imitant videoclips clàssics...) Sense dubte, escoltades de nou,són molt millors dins de la pel·lícula, amb les imatges, que no pas soles. Això vol dir que Frozen 2 és un tot.
Segur que sortiran moltes veus dient que no val res. A ells els diria si han vist la resta de la cartellera infantil, que no trobaran tanta qualitat segur. I sobre el tema de les princeses, i l'amor, etc. la veritat és que sense disculpar-ho, la meva generació i les dels voltants vam créixer amb les princeses Disney molt més marginades i no som persones odioses ni menjaflors, la veritat... Justament, ara que són més fortes, les nenes continuen creixent en rosa. Ho sento, no crec que siguin les pelis Disney sinó qui educa i envolta els nens i nenes. No vegis Frozen pensant en princeses sinó en dones fortes i valentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada