dilluns, 16 de maig del 2022

EL DIA...

Ja s'ha acabat la lliga femenina de futbol. El Barça, que es va proclamar campiona ja fa força setmanes, ha anat gestionant els partits del campionat fent alguna rotació de tant en tant, mirant de mantenir el nivell i l'exigència, i procurant assolir un dels objectius que la temporada passada es va escapar: la lliga perfecta. 

I ho han fet. 30 partits, 30 victòries. Tots, absolutament tots els partits guanyats. 90 punts. 159 gols a favor. 11 gols en contra. Mitjana de 5 gols per partit. Cada 14 gols, en reben un. Brutal. Estratosfèric. Segurament insuperable. 

Cert és que en el darrer tram de la lliga, ja se les ha vist cansades, amb el cap a una altra banda. El ritme d'alt, l'autoexigència, les lesions que han impedit fer descansos ben fets... La veritat és que cada partit costava una mica més. Ien el segon tram de la temporada, han rebut més gols que a la primera part. Però ja està. Campionat enllestit. I aquest dissabte, la prova definitiva. Sí. Som el millor equip d'Europa. Però tenim un deute pendent. Guanyar el Lió a la final. Ja ens vam venjar del Wolfsburg. Però queda la venjança de l'Olimpique. Se les ha de guanyar per deixar ben clar qui són les reines. Evidentment, si es perd, seguirem sent el millor equip, però ja no serem les millors de veritat, perquè les franceses ens hauran derrotat de nou. Un sol partit perdut pot representar una forta decepció. Està en joc una copa, però també està en joc el prestigi de guanyar el millor equip de tots els temps fins la nostra arribada. Serà dur, però s'ha de guanyar.

Mentre s'espera aquest partit i es comença a veure el final de la temporada (només quedarà la copa de la reina), cal començar a pensar en la propera, en com mantenir aquest nivell tan bèstia. Ja ha dit adeu la Melanie. Es veu que la Leila també marxarà. I hi ha el rumor de l'arribada de la Miedema. Però amb aquestes notícies, està clar que la davantera està massa atapeïda. I on no tenim recanvis de qualitat és al centre del camp. Patri, Aitana i Alèxia son e trio meravella. darrera d'elles, només hi ha Engen, que no ha acabat de trobar-se còmoda. Ningú més. És evident que és una posició que al reforçar com sigui.

On si preparen la propera temporada és a les butxaques del Laporta. Uns abonaments de temporada que s'estan venent, que 'únic que aconseguiran és que el camp es vegi buit. Aquest gent que ara compra les entrades, quan el partit sigui el dimecres a les 16h de la tarda hi aniran? O el dia que coincideixi amb una trobada familiar? I llavors què? Camp buit, però butxaques plenes. S'han aprofitat del boom de l'equip per omplir-se les butxaques. Són igual de lladres que l'anterior directiva, i si no només cal recordar el dia de l'Eintracht al Camp Nou. Vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada