dimarts, 28 de juny del 2022

MALALTÍS

Això del wordle és malaltís. Quan m'hi poso, normalment al matí, abans de començar la jornada laboral, penso que és una mica pesat estar fent això cada dia. Però un cop començo, ja no paro. I sempre el mateix ordre: català, el de l'Ara, en anglès, i els tres en castellà (normal, accents i científic). I és important fer-ho d'aquesta manera. L'única vegada que per descuit vaig fer un canvi (vaig fer primer el castellà que l'anglès), va comportar que m'oblidés de fer-lo i vaig perdre la ratxa. Què voleu que us digui, perdre-la perquè no encertes la paraula, t'enfades però ho acceptes. però perdre-la perquè t'oblides de fer-lo sense voler, toca molt els nassos.

I com estan els números ara que aviat comença el període de vacances? Doncs de la següent manera:

- El wordle català, continuo la ratxa que ja tenia a l'anterior entrada, ara ja amb 150 seguides, i un 98% d'encerts.

- El wordle de l'Ara, demà arribaré a les 100 partides, amb un encert del 99%i una ratxa màxima i actual de 93 (tan sols n'he fallat una)

- El wordle en anglès, amb un 93% d'encerts, una ratxa màxima de 41 (trencada per oblit). Ara la ratxa està a les 20 seguides després de 141 partides.

- El wordle en castellà: la versió normal, amb 143 partides, 98% d'encerts i ratxa màxima i actual de 114. Amb accents, 77 jugades i sempre encertat, 100%, i ratxa, és clar, de 77. Mentre que el científic, que crec que és més difícil que l'anglès, està amb 75jugades, 94% d'encerts i ratxa màxima i actual de 34 seguides.

En totes les modalitats, les estadístiques mostren que normalment l'encerto al 4t intent. La tàctica és de dues paraules amb totes les vocals i el màxim de lletres per fer-me una primera idea, i a partir d'aquí, veure què surt. En el cas del wordle de l'Ara, encertar-la al tercer intent està molt a prop del líder, mentre que en anglès, el 5è intent també té moltes opcions.

Encertar-la a la segona és molt guai, però els nervis quan estàs a la sisena, i te l'has de jugar a tot o res també són molt especials. Per sort, gairebé sempre que estic a l'últim intent l'encerto, i fas pujada d'adrenalina, que abans de començar a treballar, va bé.

I toca seguir, anar passant els dies, a veure fins on arriben aquestes ratxes. Per cert, el paraulògic, ja passa a millor vida. Com a molt, miro les lletres i si veig el tuti l'escric. Si no, poso una paraula de tres lletres per saber quantes n'hi ha, i tanco. Tard o d'hora passarà el mateix amb el wordle. mentre no arriba aquest moment, seguirem jugant, perquè es coses com siguin, a més de diversió, activa el cervell i el fa treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada