divendres, 22 d’abril del 2022

ENCARA DURA, I CREIX

Aquest Nadal es va posar de moda el joc del Paraulògic. Hi havia una febre generalitzada, i fins i tot mig país era conscient que estava fent més pel català aquest joc que el govern del país. Però el joc de mica en mica, en el meu cas anava perdent força per repetitiu, i llavors va aparèixer el Wordle, al qual em vaig enganxar amb més ganes.

Avui he arribat al 100è dia de Wordle. Sí, Cent dies seguits jugant, perquè si t'ho prens seriosament, has de jugar-hi cada dia perquè si no, perds la "ratxa" (dies seguits sense fallar). En cent jugades, he encertat la paraula en 97 ocasions (per tant, fàcilment veiem que he tingut un 97% d'encerts), i en aquest moment la ratxa és de 83 dies seguits sense equivocar-me Espero arribar als 100 seguits. A veure si hi ha sort.

Però és que a més a més, al wordle en català hi he afegit la versió en castellà i la versió en anglès. Pel què fa al castellà, fa 76 dies que hi jugo. El percentatge d'encerts també és del 97%, i la ratxa està en els 47 dies seguits encertant. I pel què fa al wordle en anglès, que sense dubte és un repte de primera divisió, no em puc queixar. Setanta-quatre partides, 66 encerts (que representen un 89%). La ratxa està en 23 dies seguits.

I llavors, agafant l'èxit del joc, el diari ARA s'hi ha afegit i ha creat el seu propi wordle amb una paraula relacionada amb l'actualitat. Amb aquest hi porto des del primer dia, i això vol dir que són 37 partides, amb 36 encerts totals, que vol dir també un 97%, com als anteriors modalitats. La ratxa és de 30, em vaig equivocar el setè dia.

I a sobre, descobreixo que en la versió en castellà del joc, hi ha dues modalitats més, una de paraula amb accent, i una altra amb paraula relacionada amb la ciència. Són difícils, perquè poden ser paraules de 5, 6 o 7 lletres. Però tot i la teòrica dificultat inicial, he de dir que en el cas del joc de paraula accentuada, porto deu dies i deu encerts, 100% i ratxa de 10, clar. En canvi, la modalitat científica, de deu jugades, n'he fallat una (90%). La ratxa és de 6 dies seguits.

Joc, joc, joc i joc... I per ara, enganxat. Cada dia al matí he de solucionar les paraules de tots ells. No sé fins quan durarà la dèria, suposo que fins que em cansi, com li va passar al paraulògic. Fins que arribi aquest dia, a pensar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada