diumenge, 29 de maig del 2016

DE DEBÒ QUE NO ENS ENTENC

Sembla una frase mal formulada: "no ens entenc". És que és així, no entenc els catalans, i com que jo en sóc un, dic que no ens entenc. I quin és el motiu? Les baralles entre els partits independentistes? El desig de que guanyi la Champions un equip de Madrid? (no direm quin) Alguns diputats del Parlament justificant la violència d'alguns encaputxats?
No. Res de tot això, tot i que excepte el motiu dos, els altres tampoc els entenc.
Parlo de la consulta feta a Tortosa sobre l'ús d'un monument franquista. La pregunta seria: que coi fa encara un monument d'aquest tipus en una ciutat catalana? Superada la sorpresa, vindria la pregunta: I pe què no es destrueix enlloc de fer una consulta? I la definitiva: Fins on arriba l'estupidesa de l'ésser humà català, que a sobre guanya l'opció de mantenir el monument?
Algú es pot imaginar a Alemanya, que hi hagués algun monument dedicat als nazis? Oi que no? És que allà és delicte fer-ne propaganda, del feixisme. Aquí, som tan tolerants i democràtics, que no passa res. Fins i tot a Gràcia hi ha una llibreria amb propaganda nazi. Genial. Alguns il·luminats, ciutadans del món i demòcrates només quan es parla d'anar contra Catalunya i la llibertat, ho defensen amb aquesta idea: No sou partidaris del dret a decidir? Doncs el poble decideix què es fa amb el monument. Quins pebrots! Només volen decidir sobre allò que els interessa!
El que té nassos és que s'hagi arribat a fer la consulta. Un monument feixista! És que me'n faig creus! No m'ho puc creure! I és que a més la gent ho vol! Quanta ignorància, quanta maldat hi ha en aquest món. No, no ens en sortirem mentre hi hagi catalans així. Que trist...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada