dimecres, 14 de juliol del 2021

LOKI

Després dels èxits de Wandavision i Falcon and the soldier winter, i mentre als cinemes hi ha La vídua negra, la plataforma de Dinsey+ ha emès els sis capítols de la primera temporada de Loki. Loki és el germà de Thor, un dels déus d'Asgard, i que té un final a Infinity War, després d'anar apareixent a diverses pel·lícules Marvel alternant els moments de dolent amb alguns pocs de bo. La força del seu personatge, les seves característiques l'han convertit en un clar exemple d'on es pot treure or d'un dels personatges secundaris. 

La primera feina, i difícil per l'exigent paladar dels seguidors d'aquestes sagues, era com fer reaparèixer el personatge del déu de l'engany si havia mort a l'anomenada Infinity War. El gir de guió, pot semblar recargolat, però no es pot dir que no tingui la seva lògica. Cal reveure un moment d'Endgame i entendre com el tema dels salts en el temps tenen un pes important. Salvat aquest escull, calia estirar d'aquest fil per donar lloc a la trama de la sèrie, absolutament allunyada del món habitual del personatge. És a dir, que la podien haver fet amb qualsevol heroi, però al fer-ho amb Loki, aprofiten altres detalls per donar-li consistència a l'existència anteriorment coneguda d'aquest personatge.

Així, ens trobem amb tota una trama sobre els guardians de la línia del temps i els seus "policies" que s'encarreguen de vigilar que els salts en el temps no comportin cap desastre universal, tornant tot al seu lloc. Quan agafen Loki, ja que que estigui viu altera significativament tot el què havia passat fins llavors, un dels guàrdies li demana ajuda per capturar un saltador en el temps que està embolicant la troca, un saltador que és el mateix Loki d'un univers paral·lel.

Així doncs, obtenim una trama molt però que molt embolicada. Al meu parer, ho han embolicat tant, que hi ha força moments en què no s'entén massa el què està passant, o més ben dit, el perquè està passant. Els continus enganys no ajuden gens a saber quina és la veritat. De manera que de les tres sèries que s'han fet, per mi, encara que justament Loki és el personatge més potent de tots cinc, justament ha donat lloc a la sèrie més poc reeixida. als amants de les conspiracions i de les coses rares els haurà agradat, però per mi, ha estat poc atraient. Sort que han estat només sis capítols. Potser perquè han vist que no acabava d'enganxar, no se sap. El final, dona lloc a una nova temporada que no sé si ajudarà o acabarà d'espatllar. Suposo que ho arreglaran, no són pas bojos.

Dels sis capítols, el primer intenta explicar com apareix Loki i el perquè de tot plegat, és avorrit. Llavors, el segon i el tercer són interessants, quan hi ha teca, i llavors al quart i cinquè és quan es fa l'embolic més gros. El sisè, ho comença a arreglar (és el final de temporada i no pot quedar tan obert), però queda coix. Per mi és una llàstima, perquè en el fons, tot i que la idea original la podem trobar en altres pel·lícules, el fet diferencial l'ha complicat en excés. Així doncs, tot i ser interessant i prometedora, al meu parer no ha complert expectatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada