dijous, 24 de juliol del 2014

ENGLISH SUMMER

Quan l'altre dia vam arribar dalt del Castell de Burriac, ens vam trobar un grup de nois i noies que estaven de colònies. Eren uns 40, d'unes edats al voltant dels 13-14 anys. Fins aquí tot normal fins que vaig sentir un monitor dient: "This is Cabrera de Mar".
Home! Si eren membres d'unes d'aquestes colònies en anglès tant de moda!!! El millor del millor! Ara sí que em sento tranquil sabent que el jovent del nostre país serà multilingüe! Ho vaig notar de seguida: uns nois i noies que entre ells i amb nosaltres parlaven en català (o castellà) i uns monitors que parlaven poc amb els nois. Molt bé! Això sí, els pares súpercontents perquè els seus fills estaven fent colònies en anglès i així n'aprendrien molt.
No sé si algun dia la gent se n'adonarà que així no aprenem anglès. Ajuda, segur que ajuda, però no és el camí. Igual que aquesta mania d'incrementar les hores d'anglès a les escoles, o el pitjor del pitjor, fer classes (per exemple, de medi) en anglès. Aquesta última és la gran aberració. Tant que ens mirem Finlàndia i els països nòrdics, on el seu jovent quan acaben l'escolarització dominen perfectament l'anglès... No veuen que allà, a l'escola, el tenen com a assignatura a partir dels 7 anys? I aquí, hi ha escoles bressol que a l'any, ja en fan!! I gairebé tots els P3 del país ja tenen la seva hora setmanal!
QUANTITAT NO ÉS IGUAL A QUALITAT! Per molt anglès que facis des de petit, per moltes colònies en anglès, etc, la qüestió no és fer moltes hores sinó com es fan aquestes hores. Si als països del nord dominen tan bé l'anglès és perquè el tenen dins la societat, dins el dia a dia. I aquí, això no passa, i li faríem un disgust al català si anéssim cap a aquí. 
Estic d'acord en dominar com a més llengües millor, però fem-ho ben fet, no perquè quedi bé, vengui imatge, estigui de moda... Fem-ho bé, i potser alg
un dia, aquells nois i noies faran colònies en anglès i el parlaran entre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada