dimarts, 16 de febrer del 2021

LA PRINCESA DE GEL

La bruixa de Camilla Läckberg va ser el llibre llegit l'any 2020 que va quedar en primer lloc en el rànquing de les lectures de l'any. Sabedor de que els protagonistes formaven part d'una sèrie de llibres de misteri, tenia clar que havia d'anar a trobar-los i llegir-los. I si havia d'escollir-ne un, el més lògic era que fos el primer de la llista: La princesa de gel.

A partir del descobriment d'un assassinat, anem coneixent els personatges que aniran apareixent en aquesta saga de novel·les. En primer lloc, l'Erica Falk, escriptora, que en tornar al seu poble natal reobre velles històries, entre elles, la relació amb un policia, en Patrick. Quan vaig llegir La bruixa, ja estaven casats i amb fills.. En aquest primer llibre, es retroben després de molts anys sense veure's. També apareixen la germana de l'Erica, l'Anna, en un moment complicat de la seva vida, i alguns dels agents de policia de la comissaria.

En aquest primer llibre, la noia assassinada és una antiga amiga de l'Erica, que vivia a Goteborg i venia al poble els caps de setmana. A mesura que van investigant les causes de la mort, es van destapant antics secrets i misteris que et deixen amb la boca oberta en més d'un cop. No m'estranya que després d'aquest primer llibre s'animés o l'animessin a fer-ne segones, terceres i quartes parts, ja que com va passar amb el que ja m'havia llegit, és molt bo. No cal buscar qualitat literària, sinó que busques intriga, busques un misteri a resoldre i l'autora aconsegueix transportar-te fins el poble mateix i seguir les investigacions amb la parella protagonista. Et fa imaginar situacions, et porta a fer deduccions i a pensar pel teu compte. realment, t'atrapa en les seves pàgines i et manté connectat fins a l'última pàgina del llibre.

Apart de l'assassinat que investiguen, les trames paral·leles estan molt ben tractades, complementant l'interès en la història. I a mesura que es va descobrint tot el què va passar, el neguit i el malestar del què explica et fa remoure per dins com sempre que es tracten temes que afecta canalla. L'autora ho treballa de manera curosa i atraient. Sense cap mena de dubte, ara quan acabi d'escriure i publicar aquesta entrada, consultaré quin seria el segon llibre dels crims de Fjallbacka. Alerta, perquè l'altre que ja havia llegit, La bruixa, és el desè!

Així que en resum, lectura genial, en vull més. S'haurà d'esperar, això sí, que tinc llista d'espera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada