dilluns, 25 d’abril del 2022

EUFÒRIA

Ja fa unes quantes setmanes (potser un parell de mesos), TV3 va posar en marxa un d'aquests programes de talents tan de moda en totes les cadenes, tipus OT-La voz-Idol kids-blablabla... És a dir, com a original, res de res. Però la nostra cadena, dins els seus molts defectes, també té moltes virtuts, i una d'elles és fer programes d'aquests amb un toc més nostrat, posant sempre per davant la part artística, i deixant el safareig en un darrer terme. Això també li provoca més d'una crítica, ja que l'acusen de típic, de pa sucat amb oli, de "poble" (com si això fos un insult), de cutre... però aquestes crítiques venen més pel clàssic auto-odi dels catalans que no pas per motius ben pensats. Aquest tipus de programa t'agraden o no t'agraden, però si és que no, no pots tancar la porta a que TV3 en faci la seva pròpia versió, perquè si no, també és tancar-se la porta a nous televidents, i justament la franja que busca amb aquest programa, no és pas la majoritària de la cadena. Així que benvinguda sigui Eufòria, com ho van ser El llop i l'Oh happy day.

Sobre el programa en concret, vaig començar a veure els primers capítols (càstings i eliminacions) així com per distreure'm. Però ara, ja espero el programa cada divendres per escoltar les actuacions i és clar, veure qui segueix i qui no. Com a part diferencial dels programes típics és que aquests joves no estan segrestats per la cadena les 24 hores, sinó que segueixen la seva vida i la compaginen amb el treball de preparar-se les cançons, aconseguint així, que ens centrem en el més important, que és la música i l'espectacle. Després hi ha altres novetats com el continu canvi de favorit, o la participació de segones veus en les cançons, que poden provocar ser nominat si no ho fas bé.

Els joves que hi apareixen, potser no és així, però la veritat és que semblen persones que tenen el cap a lloc. No se'ls veu com a cabres perdudes que no saben fer res més, sinó que tenen seny i el seu discurs està ben construït. No són txitxarel·los, perquè ens entenguem... 

L'escenografia i ambientació de les cançons és francament espectacular. Aquí no han escatimat recursos, i els ha sortit molt bé. Hi ha cançons normaletes, que amb el muntatge que exposen les milloren molt. Un deu. Un altre tema seria l'encasellament dels nois i noies, i les connotacions sexuals que els facin fer per tal d'agradar al públic. Seria millor que no fos així, però és evident que sense això, perdria la meitat dels seus seguidors perquè busquen justament això. 

Ara mateix queden 8 concursants. Els 8 ho fan molt bé. El novè, el Chung Man, que van fer fora aquest divendres, per mi va ser el dia que ho va fer millor, però penso que tard o d'hora hauria sortit, com suposo que els passarà properament a l'Estela, l'Scorpio i el Triquell. Que la Mariona i la Núria no estiguin entre les tres primeres no ho entendria sota cap concepte. A partir d'aquí, en Pedro o l'Edu podrien ser el tercer del podi. Ja veurem com va.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada