dijous, 17 de març del 2022

EL LLOP ÉS MORT

Ja fa una setmana que es va acabar el programa "El llop" a TV3. En ell, l'Àngel Llàcer havia fet un
càsting per trobar els actors i actrius amateurs per representar el clàssic Terra baixa d'Àngel Guimerà. En la primera entrada sobre aquest programa, ja el considerava prou digne per ocupar un espai d'entreteniment interessant i autèntic.
Ara, un cop acabat, he de dir que he gaudit força. Anar veient com anaven creant la representació, com li anaven donant forma, com de mica en mica anaven encaixant tots els detalls (atrezzo, vestuari...) a mesura que anaven assajant i assajant. Com s'anaven adaptat als personatges i els personatges a ells i elles. I clar, per qüestions d'ofici, mirava algunes de les tècniques o activitats diverses que els preparaven perquè em servia per imaginar projectes nous per poder tirar endavant a l'escola.
Un dels factors clau ha estat la humilitat dels actors i actrius que preparaven l'espectacle. Eren (són) gent ben normal, com tu o cm jo, que tenen la seva feina diària, i troben una estona per reunir-se i assajar una obra de teatre. No havien de fingir res, no calia que, apart del personatge de l'obra, interpretessin un altre d'ells mateixos davant les càmeres. Estem tips de veure programes on els participants fingeixen qui són en realitat i mostren actituds que no tenen res a veure amb ells amb l'únic objectiu de crear espectacle. Aquí, es mostren com són i treballant per assolir el seu objectiu. l'únic espectacle és la representació teatral que no vam veure per tal de fer que la gent ho vagi a viure als teatres on la representin els propers mesos. Suposo que quan acabin la gira la passaran per la tele, i segur que la veurem, perquè paga la pena veure com els esforços dedicats voluntàriament aconsegueixen arribar a bon port. I encara que l'obra no quedés bé, els participants han guanyat segur. I això també és meravellós veure-ho a la tele. Guanyen tots i totes, era un projecte de grup. Animo a l'Àngel Llàcer i a gent com ell que segueixin explorant aquesta via de programes televisius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada