dilluns, 26 de desembre del 2022

SHE HULK

La darrera sèrie de l'any se l'emporta She Hulk,el nou lliurament de Marvel per la televisió per seguir fent gran el seu univers. No l'he vist al moment en què s'emetia (això va ser a l'estiu o una mica abans). N'estava veient altres, i la veritat és que no m'oferia massa bones vibracions. Ha estat ara, arribant al final de l'any, que buscava una sèrie curta (té 9 capítols), no molt llargs (duren 30 minuts), per tal de poder començar i acabar una sèrie abans de tancar l'any.

I quina ha estat la sensació final? Doncs la veritat és que ha estat una bona barreja. De seguida vaig adonar-me que no era una sèrie com les altres. Si busqueu aventures de superherois Marvel, aquesta no ho és. She Hulk seria una comèdia, però fins i tot en alguns moments podria ser considerada una comèdia anada de l'olla. La història ens presenta la Jenn Walters, cosina d'en Hulk, que en un accident rep els poders del seu cosí i la converteixen també en un ésser verd i fort. A partir d'aquí tenim la lluita habitual entre els dos caràcters: l'advocada tímida en la vida social i la superheroïna admirada per tothom. Aquesta lluita interna et porta el millor dels dos mons en clau de comèdia. Des del primer moment, juguen amb l'espectador/a, fent-lo partícip de que està veient una sèrie de televisió. A cada capítol es dirigeix més d'un cop a la càmera per fer comentaris que impliquen la coneixença de què estàs mirant una sèrie. Aquest doble joc és graciós en un 90% de la temporada, però al meu parer se'ls en va de les mans a l'últim capítol.

Al llarg dels capítols es va desenvolupant la trama, senzilla, ja que la base és la comèdia i no l'aventura, de manera que gairebé es podrien veure els capítols per separat (que tampoc caldria, ja que no agafaries proximitat als personatges recurrents). Amb aquesta mania (de vegades embafadora, i d'altres enriquidora) de lligar trames, tenim una bona colla d'aparicions d'altres sèries o pel·lícules: des del mateix Hulk, fins a en Daredevil (el millor capítol sense dubte), l'Abominació, en Wong... Aquestes aparicions aquí enriqueixen la sèrie. 

Però com deia, l'últim capítol decep molt (segons el meu gust, clar). L'anada de l'olla se'ls escapa, i tens la sensació de que no sabien com acabar-ho (cosa impensable, ja que tot està lligat fins al mínim detall). De manera que senzillament, és un final dolent. De cop i volta ho emboliquen amb la realitat de la marca Marvel, i quan tornen a la trama fan un ximpum sobtat. Així doncs, poem dir que per passar una estona divertida força bé (no es fa llarg, rius, hi ha detalls molt bons), però el final és un nyap. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada