diumenge, 24 de juliol del 2022

NOMÉS QUEDEN QUATRE

Els quarts de final de l'Eurocopa han posat el nom de les quatre seleccions semifinalistes de la competició, i com bé predeia a Quarts definits, aquest cop ho he encertat força, tot i que menys alemanya, totes han intentat ser eliminades.

Anglaterra, que s'havia convertit en la gran favorita per ser campiona, va estar a punt de ser eliminada per Ecspanya! Ja té nassos... Les vermelles, que no havien fet res d l'altra món, excepte Aitana, és clar, van fer el seu millor partit contra les angleses, i guanyaven fins gairebé el minut 80. Però al final, el físic mana, van empatar, forçar la pròrroga i guanyar al temps afegit. Anglaterra tora endavant, però amb el seu pitjor partit. Déu n'hi do les coses ben estranyes que passen.

L'altra cosa estranya va ser la classificació de Suècia. No es dubtava pas, però no va haver manera de fer el gol fins el minut 92! Un 1 a 0 contra Bèlgica i encara gràcies! Marededéusenyor! No entenc aquesta mania de fer que les més bones no guanyin amb solvència. I això que les sueques van xutar més de 30 vegades contra les belgues!

Alemanya no va deixar que hi hagués sorpresa i va eliminar Àustria fàcilment. L'única possible sorpresa va ser justament l'únic partit que no hi va haver. I el que estava més obert, França contra Holanda, tela marinera també. La primera part, les orange no van jugar. Va ser un monòleg de les franceses espectacular, però no van tenir sort. Entre la jove portera (boníssima i que és la suplent de la titular que es va lesionar al primer partit) i la incombustible Van der Gragt, salvant a boca de gol dos xuts, van donar ales a les holandeses, que amb un canvi al mig del camp van jugar molt millor a la segona part, anul·lant les contrincants i donant a entendre que encara podien guanyar. Al final, pròrroga i victòria francesa per un penal. Just, però penal al cap i a la fi.

De manera que les semifinals han quedat com no m'agraden. per una banda, Alemanya i França. Clar, gràcies al Lió, vull que guanyin les alemanyes. Teòricament són inferiors, però han arribat a semis sense despentinar-se. I França tampoc és que estigui arrasant. a l'altra banda, Suècia i Anglaterra. Totes dues han fet bons partits i altres més fluixos. Anglaterra sembla més forta, i juga a casa, però Suècia és la meva aposta a la porra. Així que d'entrada vaig amb elles. Si passen les angleses, igualment seran la meva aposta guanyadora per la final. De cap de les maneres vull França campiona, i alemanya... no sé... gairebé és com quan la masculina la va guanyar Portugal, ni fu ni fa, però que tampoc cal. Tot i que seria la demostració que més que les estreles individuals, els que és important és l'equip. D'aquí una setmana tindrem les campiones. Sort a totes menys a unes.