dimarts, 19 de juliol del 2022

QUARTS DEFINITS

La jornada de descans a l'Eurocopa femenina de futbol després de la fase de grups ens permet analitzar com ha anat aquesta primera part i veure si tot ha anat com es pensava o no. 

I evidentment, no. Sempre, en totes les competicions, sobretot les de seleccions, les fases de grups acaben amb alguna sorpresa classificada i alguna sorpresa eliminada. I aquesta Eurocopa no podia ser menys. El problema és que quan vaig fer la porra em vaig oblidar d'aquesta premissa que es compleix SEMPRE. De manera que les meves vuit escollides s'emporten dues patacades. La més sonada, és sense cap mena de dubta, Noruega. I la sorpresa és majúscula quan el seu primer partit el va guanyar per 4 a 1 amb un joc meravellós, que recordava al Barça (femení també, és clar). Però al següent partit, contra Anglaterra, van semblar e Barça masculí jugant contra el Bayern, amb un bestial 8 a 0. Allò les va deixar trastocades i van perdre també amb Àustria, quedant eliminades i classificant a les austríaques, primera sorpresa. Un equip amb jugadores enormes com Graham, Reiten, Engen i és clar, el retorn de Hegerberg, que tornava com una diva, i és una pepa que només marca contra el Barça i es fa la xula. Ni un gol va fer. Fantasma.

L'altra sorpresa, però no tant, és l'eliminació d'Itàlia. Elles ja eren les vuitenes en aquesta selecció de les millors, i al final, ni això. També han fet força "peneta", fent classificar Bèlgica enlloc seu.

Després tenim les sis seleccions que ja es comptava que teòricament havien de passar. Ara mateix, mantinc opcions a la porra, ja que tinc com a campiona a Suècia, que ho està fent bé, però em pensava que estaria jugant millor. Ho tindrà difícil perquè ara mateix la més forta és l'amfitriona, Anglaterra, i no només pel 8 a 0 a Noruega, sinó per joc i intensitat. Se les veu molt potents. França i Holanda s'hauran de jugar entre elles un lloc a les semifinals. Tot i que França se l'ha vist una mica millor que a Holanda, s'ha de tenir en compte que el seu grup era molt més fàcil que el de les neerlandeses, i que ara mateix, sense Katoto, les seves opcions baixen una mica.

I queden dues, Alemanya i Espanya. Les ibèriques, sense Alèxia i sense Jenni, estan aguantant gràcies al grup on eren, però els toca contra Anglaterra, i entre com estan elles de fortes i la feblesa ecspanyola, seria la tercera sorpresa del campionat si es classifiquessin. 

Per tant, veig Suècia i Anglaterra perfectament classificades. Entre França i Holanda, tot pot passar. Qui tingui pitjor dia serà l'eliminada. I a semifinals hi haurà na selecció amb qui no s'hi comptava. teòricament seria Alemanya, però tot és possible amb una selecció concentrada com l'austríaca, que ja va guanyar Noruega. En cinc dies ho tenim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada