dimecres, 6 de juliol del 2022

MULTIVERSOS

L'última pel·lícula del 2021 va ser la tercera de l'Spiderman de Marvel, que jugava amb els multiversos amb la companyia del Doctor Strange. En una de les escenes post-crèdits, ja ens donava la pista del nou film d'aquest superheroi (la segona en solitari). A l'entrada d'aquesta peli ja deia que tot plegat s'embolica massa, la veritat, i vist el tràiler de la peli en qüestió, Dr. Strange i el multivers de la bogeria, això feia la pinta d'una anada d'olla de mida universal (si em permeteu l'acudit). Per aquest motiu, no vaig anar a veure-la al cinema, però un cop a la plataforma televisiva, la curiositat ha guanyat la partida.

I quin ha estat el resultat? Doncs com acostuma a passar quan vas a veure una pel·lícula de la qual no te n'esperes res meravellós, la sensació és de "Bé, mira, tampoc ha estat malament..." Les coses com siguin, la trama dels multiversos és molt complexa, i més si li sumes les virgueries pròpies del món del dr. Strange. De manera que en general se n'han sortit amb bona nota. El què podria haver estat un caos argumental, han anat a poquet a poquet i la trama ha estat entenedora gairebé en la seva totalitat. al final hi ha hagut alguna grinyol, però espot afirmar que s'ha entès força bé tot el què passa. 

Dins de l'acció que té lloc a la trama de la peli, que és molta i amb uns efectes francament espectaculars (això dels multiversos permet girar les imatges i fer coses molt estranyes sense que sembli fora de lloc), l'aparició de la Wanda, convertida en la Bruixa Escarlata és tot un punt. L'últim cop que la vam veure va ser al final de la sèrie de Wandavision, fa quasi un any i mig. És flipant adonar-te que l'escena post-crèdits de l'últim capítol és el punt de sortida d'aquesta pel·lícula que ens ocupa. És fascinant les ments recargolades que estan treballant a Marvel-Disney, que ho tenen tot lligat d'antuvi, i saben perfectament tot el què faran en els propers anys i com anar lligant cada una de les parts, per molt separades entre eles que estiguin. Els d'Innovamat fliparien amb ells, perquè són uns mags de la competència matemàtica de les Connexions, per com ho tenen tot connectat, i de fet, com et fan connectar a tu amb tot el què has anat veient fins ara.

Mini-espóiler. No direm quin és el paer de la Wanda a la peli, perquè justament és una de les sorpreses. Em pensava que apareixeria en Shang-Chi per allà, però no, tampoc s'han flipat tant, i de fet, és un personatge massa nou i de dubtosa acollida entre els fans. O més probablement, qüestions polítiques de la companyia que ja se'ns escapen. Tot i que ha estat més guai del què em pensava, tinc la sensació de que estan més pendents de com lligar més pelis i fer més gran l'MCU, que no pas de donar contingut a la història, que també, perquè si no, seria un xurro. Altra vegada, s'acaba amb una escena que dona peu a la tercera pel·lícula del personatge, per ara sense intromissions de ningú, cosa que dubto que passi. I s'han animat i seguirem dins el món dels multiversos. Espero que no ho enredin del tot, ja que falta l'aparició de Loki que també estava en aquest embolic dins la sèrie. Tot és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada