diumenge, 3 de juliol del 2022

SIREN

Siren és una sèrie força moderna en el temps. La primera temporada, que és la que acabo de veure, és del 2018. Tracta un dels mites més clàssics del món dels éssers fantàstics del nostre planeta: les sirenes. 

La trama té lloc a un poble anomenat Bristol Cove, un poble que té una llegenda sobre una sirena, i viu del turisme que provoca aquesta llegenda. Ai las, la llegenda és real. Uns pescadors en pesquen una per atzar, que s'emporta l'inefable exèrcit dels USA per fer-ne proves, juntament amb n dels pescadors ferits. Mentre els seus companys el busquen, també apareix la sirena germana de la capturada (que a terra adopta forma humana, buscant la sirena perduda. De mica en mica, cada vegada hi ha més gent que va sabent la veritat de tot, i fins i tot es va coneixent la història del poble i la veritat sobre la llegenda original.

Li poso bona nota, a la sèrie. Dins un estil força normal, sense ser cap meravella, aconsegueix mantenir-te captivat a la pantalla per tal de seguir els episodis. Potser serà l'encanteri de les sirenes qui aconsegueix mantenir l'espectador enganxat, qui sap... I això que confirmen la idea de que al mar, les sirenes van a sac, amb unes dents i un aspecte ferotge, disposades a liquidar qui calgui, sigui peix o humà. 

Té mots detalls interessants, i les subtrames estan força ben desenvolupades i encaixades. Potser es queden una mica superficials, però en general està feta amb gràcia i encert. Encert el càsting. La sirena protagonista i també les secundàries (el sireno també), estan molt ben treballades. Les seves mirades al món humà, desconcertades, els seus moviments poc àgils... han fet molt bona feina. I tampoc cauen en el típic clixé de que han de ser belleses esplendoroses. Són noies i noi ben normals, tot i que la principal, aconsegueixi tenir un toc màgic que era el necessari per aconseguir l'objectiu dels creadors de la sèrie. Ser atractiva com a persona. Gran feina del càsting, insisteixo.

Els militars, tot i tenir veu i vot, no donen la tabarra en excés a la història, cosa ben estranya, ja que altres sèries o pelis de l'estil, la trama seria la fugida contínua dels soldats. Però be, suposi que per això ja hi ha la segona i tercera temporada, ja ho veurem...

Buscant la imatge per acompanyar l'entrada, ja veig l'espòiler de que ens quedem sense final, que no hi ha quarta temporada i es veu que la trama no queda tancada a la tercera. Ja comença a tocar els nassos aquest tema. Que facin temporades que comencin i acabin, si us plau, perquè si no, ´s una estafa al públic.

En definitiva, que al contrari del què m'està passant darrerament amb les pel·lícules de sofà, les sèries sí que el tant per cent d'encert és elevat (no del 100%,però déu n'hi do).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada