dijous, 7 de juliol del 2022

RODA LA PILOTA

Després de força setmanes sense competicions futbolístiques, només amb rumors de fitxatges i algun que ja és oficial, per fi torna a rodar la pilota. Com que els especuladors de la FIFA ens han deixat sense mundial pe enriquir-se les butxaques (les seves i les dels xeics), podem gaudir plenament concentrats de l'Eurocopa femenina. Setze seleccions disposades a coronar-se reines del continent. Dos anys després del mundial femení, que ja va tenir força repercussió, ara arriba el campionat europeu enmig de cada vegada més ressò popular del futbol entre les noies i dones.

L'Eurocopa es juga a Anglaterra. Una fases de grups que enviarà vuit equips de vacances mentre els altres vuit seguiran el seu camí fins a coronar la campiona. un dels equips dels quals s'espera més, Ecspanya, s'ha topat de front contra un inconvenient de dimensions majúscules. L'Alèxia, la millor jugadora de l'any, s'ha lesionat gairebé per un any. Primer de tot, cal dir que per la banda nacional, redueix molt les possibilitats de les ecspanyoles (que ja havien perdut la Jenni), de manera que això em satisfà. ara, el preu pel Barça és molt alt. Quedar-nos sense l'Alèxia per gairebé tota la temporada que ve és una calamitat bestial. Ens quedem sense la capitana, sense l'ànima de l'equip, el motor, l'exigència... la resta estaran a l'alçada, segur, però l'Alèxia és l'Alèxia. Si en una anterior entrada ja comentàvem que ens faltava reforçar el mig del camp, ara és una urgència cabdal. A veure què fan.

Però tornem a l'Eurocopa. Cada un dels 4 grups té dues seleccions favorites. Només Suïssa podria d'entrada donar la campanada, però seria molt estrany que els quarts no hi fossin Anglaterra, Noruega, Suècia, Holanda, Ecspanya, França, Itàlia i Alemanya. Els encreuaments possibles que en surtin farà que es vagin eliminant de mica en mica. Encara que Catalunya no juga, faig la meva porra més amb el cor que no pas amb el cap. Per això aposto per Suècia, on juga la Fridolina. Podria ser Noruega per la Graham i l'Engen, evidentment, però és que també hi ha la Hegerberg, que em fa una ràbia especial pel seu menyspreu cap al Barça. Si fes la porra amb el cap, seria la meva favorita. Itàlia i alemanya no estan encara preparades per les semifinals, i a França i Ecspanya no les vull veure ni en pintura (les franceses serien les altres favorites si pensés amb el cap i no amb els budells com faig de vegades). Anglaterra té grans jugadores però no tenen joc ni equip. I Holanda, les darreres campiones i amb un equip també brutal, podrien ser també les meves preferides. Però la marxa de la Lieke encara fa mal, de manera que les relego del podi (va, poden quedar terceres).

Evidentment, el futbol és el futbol i els partits s'han de jugar, de manera que poden haver mil i una sorpreses que són el què fan que aquest esport sigui també tan especial (bé, com tots, no?) Sigui com sigui, anirem seguint la competició i quan arribin els quarts, en tronem a parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada