dilluns, 25 de juliol del 2022

PENÚLTIM 24

I ho van tornar a fer. Després de set temporades trepidants, la vuitena, tres quarts del mateix. Vint-i-quatre capítols d'estrès, adrenalina pura, girs de guió, reaparicions, comiats... un garbuix de situacions de tot tipus per posar a prova la resistència de l'espectador a tants esdeveniments de bojos.

En aquest cas, el protagonista, allunyat dels problemes, mira de dur una vida normal amb la seva filla i la seva neta. Però el ve a trobar un antic company ficat en un embolic que destapa una trama on estan involucrats, com no, els governs de diversos països, a quin pitjor. I mira que tot sembla que sigui per una bona causa. De teló de fons, la signatura d'un tractat de pau entre USA, Rússia i un país inventat de l'Orient per posar fi a guerres, armaments i amenaces. Però clar, no tothom vol aquesta pau signada, així que a partir d'aquí, tot s'hi val.

I ja tornem a ser amb explosions, trets, interrogatoris que no passarien l'examen dels drets humans, i molts altres moments que porten els nervis a flor de pell, com és habitual en aquesta sèrie, que com he dit altres vegades, manté el llistó de l'interès a dalt de tot sempre, i això ho aconsegueixen molt poques.

A mesura que es va acostant el desenllaç, et vas fent conscient de que, acabi com acabi, no acabarà bé. Si guanya la justícia, no es signarà el tractat de pau. Si es signa la pau, la justícia perd i els dolents no paguen les seves culpes. És un dilema que t'acompanya al llarg del final de la temporada i que la veritat sigui dita, provoca un debat moral important. Si t'hi poses a pensar, no saps ben bé què seria el més correcte. De fet, aquesta sèrie, més enllà de la violència, posa sobre la taula molts temes de doble moral. Sacrifici d'alguna persona per salvar-ne milers, mentir per una bona causa, la venjança... 

És cert que veient els tripijocs dels polítics de la sèrie, no tens cap dubte que a la vida real passen coses molt semblants si no pitjors, de manera que poc ens rebel·lem davant dels fets que viu el nostre país.

Ara només queda la novena i última temporada, que és un afegit. D'entrada, aquesta vuitena havia de ser la darrera, i acaba com a tal. Té un final claríssim. Els creadors, 4 anys més tard van voler tornar-hi, però aquest cop seran 12 hores enlloc de 24. Veurem si és un bon final de debò, ja que perden l'oportunitat de tancar-ho deixant un bon sabor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada