dijous, 14 de juliol del 2022

4400

Dins el ventall de sèries que hi ha a les diferents plataformes, més limitat en el nostre cas, perquè tampoc fa falta, la veritat, he arribat a aquesta sèrie de ciència ficció, els 4.400. Es tracta d'un remake d'una sèrie que ja es va fer fa un grapat d'anys, i que renova, amb una visió més moderna, el mateix tipus de trama.
Trobem que de cop i volta apareixen al mig de la ciutat de Detroit 4.400 persones desaparegudes, cadascuna d'un lloc diferent, cadascuna d'un lloc diferent (totes nord-americanes). Al llarg dels primers episodis anem coneixent aquestes persones, qui són, d'on venen, mentre es troben totes reunides en un hotel i vigilades per l'afable govern dels USA. Dos dels treballadors, una poli i un assistent social, es posen més de la seva part i intenten que el seu retorn i reincorporació a la societat sigui ben normal. Entre els desapareguts, tant hi ha persones que venen de molts anys enrere (i per tant, tot el seu entorn ja és mort, o com a mínim no l'anomenen), però d'altres són desapareguts més recents que troben ben canviat el seu entorn familiar. Gairebé de seguida descobrim que aquestes persones han tornat amb poders, i de mica es mica es va embolicant la troca.
Coses que ha estat curioses: gran part del repartiment, gairebé en la seva totalitat són actors i actrius afroamericans. Sense cap mena de dubte, fet expressament, perquè de mica en mica la trama es va convertint en una crítica a la societat malaltissa dels USA degut als problemes de racisme i de violència. Els 4400 apareixen com el nou grup de persones diferents que reben el menyspreu dels ciutadans perla por que els fan.
Ara bé, a partir d'aquí és una sèrie totalment prescindible. Desconec per no circula la sèrie original, però aquesta nova enlloc. Un muntatge deficient, el tema dels poders que els converteixen en una mena de The gifted un desenvolupament estrany i incoherent... Per altra banda, la premissa també recorda a Resurrection, tot i que en aquell cas els que apareixien eren morts i no desapareguts. Però en el fons és el mateix, i tampoc saben com fer-ho anar. La veritat he vist els 13 episodis per allò de saber cap a on va, però no passaré per la segona temporada, que de fet, ja han anunciat que no es farà, tot i que la deixen preparada. Fa una mica de ràbia aquesta tendència i bogeria de les sèries. les fan amb finals oberts que obren noves temporades sense saber si s'arribaran a fer mai. Prefereixo sèries com 24, (que per cert, després d'aquest desengany, acabo de començar-ne la vuitena temporada) que tot i mantenir personatges que s'enllacen d'una temporada a una altra, les trames s'acaben al capítol 24, i no hi ha necessitat de seguir, el tema queda tancat.
En definitiva, i mira que té nassos la cosa, però és una sèrie de ciència ficció molt poc creïble. I que això passi, quan és de ciència ficció, on pot passar tot, diu molt d'ella. Al final, serà veritat allò de més val dolent conegut que bo per descobrir...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada