dissabte, 8 de gener del 2022

RESURRECTION

Aquests dies, fent la pausa entre temporades de 24, he revisitat una sèrie que havia vist en el seu moment per la televisió: Resurrection. Vaig veure llavors la primera temporada, i ara, veient que en té dues, he decidit primer recordar-la i a continuació, saber com s'acaba. Bé, creuo els dits per tal que s'acabi, ja que no hi ha més temporades i no suportaria (entre cometes, clar) que es deixés a l'aire.

Recuperada aquesta primera tongada de 8 episodis, tornem a veure com en un poble dels USA van arribant a poc a poc, persones que havien mort (d'aquí el títol, evidentment). Primer és un nen de 8 anys, mort feia uns 32, després un home que havia mort entre cinc i deu anys enrere, i més tard una noia que s'havia suïcidat al voltant d'uns 20 anys abans. Apart del fet paranormal que suposa, la barreja entre por, incredulitat i pànic és força mesurada, i se centre sobretot en el què suposa aquesta tornada entre les famílies o amics d'aquestes tres persones desaparegudes, mentre que es va intentant esbrinar qui són i perquè ha passat això. La temporada acaba en un "to be continued" descarat, quan arriben gairebé 200 ressuscitats de cop i comença a intervenir de manera matussera l'inefable exèrcit i govern dels Estats Units.

Una de les sorpreses és que mentre jo creia que havia vist la sèrie quan encara vivia a Gràcia, situant-la per exemple a principis dels 2000, va i resulta que és del 2014, és a dir que no fa tant que la vaig veure. No sé, tenia la sensació de ser més llunyana. Ja m'estranyava una mica, sobretot perquè els protagonistes feien anar ja els mòbils com a l'actualitat, això no m'encaixava. Centrant-nos en la sèrie, la sensació també és que m'ha agradat més ara que no pas llavors. Tenia el bon record de la idea de la trama, però no del desenvolupament. Aquesta vegada potser ha estat al revés, ja que la trama la coneixia, i he seguit amb força interès el què anava passant. Com deia al principi, espero que tingui un final digne.

La barreja que fa del drama a mb la ciència-ficció està molt equilibrada, i el repartiment és creïble i de qualitat, amb uns etern secundaris portant el pes de la història. Interessant recuperació per començar l'any. Ara tocarà la sisena de 24 i a continuació veurem el desenllaç d'aquests ressuscitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada