diumenge, 16 de gener del 2022

DESGAVELL TOTAL

Fa un temps ens podríem haver preguntat si davant la nefasta gestió de la pandèmia en relació als infants i les escoles, s'havia fet malament o es podia fer pitjor. Doncs bé, després d'aquesta primera setmana del trimestre ja podem dir alt i clar que SÍ, ES PODIA FER PITJOR.

Només em ve al cap un adjectiu de tots els què podríem descriure els que prenen decisions: desgraciats. Sí, són uns desgraciats. Després de pactar que les escoles obrien el dilluns i tot com sempre, va i dos dies abans, decideixen que només es confinarà el grup si hi ha 5 alumnes positius, no com fins ara, que quan n'hi havia un, tots cap a casa. I com han pres aquesta decisió? Es basen potser en motius mèdics o de salut? No. ha estat per motius emocionals, o potser pedagògics? No. Sabien que aquesta setmana hi hauria un augment bestial de casos, tal com estava passant darrerament. Clar, enviar tot un grup de nens a casa, volia dir el problema mai resolt dels pares i mares que han de quedar-se a casa amb ells, amb els conseqüents problemes laborals a les seves feines. Impensable. Així que, només se'n va a casa el nen positiu, i tos cap al cole. Així, els molt cabrons, podien sortit als mitjans a felicitar-se de les dades: "Només dues classes confinades el primer dia, no com abans". Clar, només dues, però a costa de què? Els equips directius estan sobresaturats i desquiciats. Han d'aparcar la seva feina, que es du a l'escola, per convertir-se en administradors de la salut pública o també, en operadors de telefonia perquè es passen el dia trucant a famílies. Estan a punt d'un atac de nervis. Els mestres que si ara en tinc 21, ara se'n va aquest, ara torna l'altre, i a l'endemà, falten dos més. I clar, la feina confinada, com si això fos un self-service. 

Ha estat una setmana de bojos, i a veure, jo encara he tingut sort, però veig els meus companys i companyes i veig l'equip directiu, i la veritat, m'indigna com poden fer les coses tan malament els que gestionen tot això. Confinats positius, confinats de contacte estret, malalts de tota la vida, uns que venen i altres que se'n van, famílies que no entenen res i envien nens amb símptomes a l'escola, que a l'escola això, però a l'extraescolar allò... De bojos no, el següent. I amés, ho munten d'aquesta manera i el sistema de dades no funciona bé, les farmàcies amb cues per fer-se antígens... Un desgavell total. Està car que el què volen és que s'infecti el màxim de gent aprofitant que aquesta variant té uns efectes més lleus en la població sense risc, i així, tot això que guanyen. un cop més jugant amb la salut de la gent, sense escrúpols i només amb la mirada posada a la seva butxaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada