dilluns, 31 de gener del 2022

DEIXEU TRANQUILS ELS PIRINEUS

Sembla mentida... Setembre de 2013. En aquells temps, publicava una entrada donant la meva opinió sobre una bajanada que s'estaven empescant uns quants il·luminats: la candidatura per les olimpíades d'hivern de l'any 2022, Barcelona-Pirineu.

Doncs ja hem arribat al 2022, i estan a punt de celebrar-se els Jocs Olímpics d'hivern a... Pequín. Però no parlarem d'aquestes, no... La qüestió és que en els últims mesos, i cada vegada més, torna a estar sobre la taula la proposta de l'organització d'aquests jocs, ara pel 2030. El problema, o un dels problemes, és que sembla que ara van seriosament, i és clar, les postures es radicalitzen. Els defensors no saben dir res més que injecció econòmica i altres virtuts del projecte, mentre que els detractors enumeren una llista infinita d'inconvenients. I per què és un problema? Doncs perquè com sempre, el poder dels poderosos passa per davant (o més aviat per sobre, trepitjant fort) l'opinió de la ciutadania i el medi ambient, que seran els principals perjudicats.

No cal perdre el temps en els motius dels que estan a favor. Només són especuladors que volen omplir les seves butxaques, o ultraespanyolistes que veuen en aquests jocs una altra oportunitat per fer una Catalunya espanyola. Sobre aquest tema, pels que som independentistes, ja n'hi hauria prou. Ja hem vist les reaccions d'altres comunitats autònomes, i en especial la d'Aragó, que volen fer-ho conjuntament (ja que sols, com a
Jaca, tres intents, mai se n'han sortit), perquè clar, no poden permetre un altre esdeveniment íntegrament català. Comença a tocar els nassos els intents del govern de Catalunya per seguir espanyolitzant el país amb l'excusa d'eixamplar la base. Amb aquesta excusa, ens van colant la llengua castellana a TV3, el tema de l'aeroport, aquests jocs, l'Eurovision, la Vuelta Ciclista... No paren de fer coses espanyoles al nostre territori, perquè volen demostrar als espanyols que viuen a Catalunya, que som bona gent i que ells també compten. A LA MERDA! L'únic que pot eixamplar la base és fer veure a tothom que Ecspanya està darrere del 17A. Tots els nostres esforços haurien d'estar concentrats en aquest punt, i qui no s'apuntés a la independència seria perquè és un assassí o còmplice com els altres.

Però a més a més, si valorem l'impacte en la natura dels Jocs, l'impacte econòmic que tindria (encara estem pagant Barcelona'92), incloure el nom Barcelona per tenir contents els dèbils i falsos de la Colau, i perquè es pensen que amb el nom de la ciutat els obriran totes les portes, menystenint la riquesa de tot el país; es prioritza la inversió més lúdica i turística, quan aquestes terres això ja ho tenen, i el què cal promoure són altres sectors econòmics de la zona; a més, tot el què es construeixi, allà quedarà oblidat al cap d'uns anys, i més quan ja no hi hagi neu gràcies a l'emergència climàtica que vivim, promoguda i incentivada justament pels que volen fer aquests jocs.

Res, que una bona merda. Ah, i si volen fer una consulta, ja s'ho faran venir bé per manipular els resultats si veuen que no guanyen... Per sort, els del Comitè Olímpic Internacional, són encara més corruptes que els nostres polítics, així que abans faran les Olimpíades d'hivern al Sahara que als Pirineus si amb aquesta decisió guanyen diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada