dijous, 20 de gener del 2022

CANGURS A PREU D'OR

No fa ni quatre dies comentava el DESGAVELL TOTAL que les noves mesures implantades pel govern, en relació als confinaments de les escoles, estava provocant a tots els centres. Les mates, tutories, llengua, projectes han quedat substituïdes pel caos, la desorganització, angoixes, baixes i pèrdues de nervis.

Algú podia pensar que clar, era la primera setmana i que calia adaptar-se, que a poc a poc s'aniria tot reconduint i calmant. I un be negre amb potes rosses. Tot ha anat a pitjor. Han augmentat les baixes de mestres i professors, han augmentat el nombre de nens i nenes confinats, i han augmentat el nombre de grups sencers confinats. Automàticament, l'organització als centres ha empitjorat notablement. Falten mans per substituir a tothom que falta. Després surt l'Argimon, que em queia bé i el respectava fins que s'ha posat al capdavant de la conselleria, i diu que només hi ha cent i poc classes confinades a tot Catalunya. A veure... si només a la meva escola, de 18, en tenim 7 a casa... No sé, em sembla que per estadística, n'han de ser alguna més, no? Clar que si et mires el mapa escolar del confinament, no m'estranya que diguin aquests números. Allà per exemple, diu que no en tenim. És tot un xou. 

I en plena onada de contagis, hi ha famílies que els caps de setmana es troben per celebrar festes i sopars, au vinga... i al cap de 4 dies, la classe confinada. Ooooh... per què serà? Colla d'inconscients i tocacollons!

I de tot plegat arribem a un tema que tampoc se'n parla molt davant de la situació extrema que es viu ara. El protocol diu que si estàs vacunat, o ja has passat la covid els darrers tres mesos, pots anar a escola. I llavors es donen situacions tan esperpèntiques com classes on hi ha un, dos o tres nens, mentre els altres són a casa. I clar, algú ha d'estar per aquests alumnes. De manera que es dona el fet que tens una escola minada per les baixes, falten mestres a tot arreu, s'eliminen suports, etc. I cal que hi hagi una persona fent de "cangur" d'aquests nens i nenes que, amb tot el dret, poden venir. Cangurs a preu d'or, que en dic jo. No sé. Però jo soc pare i sé que el meu fill està sol de 9 a 17h amb un mestre (que no és el mateix, va canviant), i no sé... miro de buscar una solució, no? Encara que no siguis conscient de l'embolic que això fa anar a l'escola, encara que no t'ho imaginis, no sé, pel teu fill no buscaries una altra solució? Bé, segur que hi ha gent que pot i gent que no pot. Només espero que no siguin d'aquests que estaven de festa de pijames el cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada