dijous, 21 de juliol del 2022

EL MENTALISTA

Comença la remuntada, i de quina manera! Prop de 750 pàgines té el nou llibre de la Camilla Läckberg, escrit conjuntament amb en Henrik Fexeus, i les he devorat com feia temps que no ho feia en cap altre (i menys aquest any, que el tema lector estava anant a un ritme gairebé preocupant). I mira que de tantes pàgines, el pes era considerable per anar amb el llibre amunt i avall. Però l'interès era tan gran, que agafava una bossa més gran per poder-lo gaudir per exemple a les estones de metro.

Doncs sí, he xalat amb el llibre. No sé què té aquesta escriptora que aconsegueix mantenir l'interès en les seves intrigues, una cosa que, sense voler semblar desconsiderat, no veia des de la gran Agatha Christie. seria la versió moderna, on no hi ha gairebé descans. Des que la vaig descobrir a La bruixa, he anat llegint els primers llibres de la sèrie de Fjaälbacka des del primer de tots. Aquest mentalista, que és un altre història diferent, però que fa la pinta que en tindrem continuació, aconsegueix des del minut zero ficar-te en un món d'intrigues, enigmes, codis i assassinats absolutament bestials, propis dels mags i els seus trucs. Segur que alguna vegada has pensat, quan veus aquella persona tancada dins d'una caixa amb tot d'espases clavades, o partida en tres trossos, què passaria en la vida real, no? Doncs en aquestes pàgines ho pots saber.

El seu estil segueix sent el mateix. Uns crims, un equip de policies, cada un amb les seves manies i històries paral·leles, i una persona aliena a la policia que els dona un cop de mà per resoldre el cas. Mentre vas seguint la trama principal, vas descobrint com són tots aquests personatges, principals i secundaris, i enlloc de convertir-se en palla que farien innecessària la llargada del llibre, li donen més forma i context a tot el què passa. No sobra res.

El mentalista, aquest "mag" que fa els trucs fent veure que llegeix la ment de les persones, es converteix en el personatge que ajuda a la policia i es veu involucrat a la trama. li dona un toc especial al text en no ser una persona sense alguna característica especial, com per exemple l'Erika Falk de Fjällbacka, que és escriptora.

En definitiva, gran manera de començar les vacances a nivell de lectura. Esperem que segueixi així!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada