divendres, 8 de juliol del 2022

EN RETROCÉS

En poc menys de tres setmanes he anat, casualitats de la vida (quantes n'hi ha, no?), als dos parcs d'atraccions clàssics del país. Primer va ser Port Aventura, amb uns condicions especials, i el cap de setmana passat, així com molt improvisat, al Tibidabo. 

Feia mooooolt que no visitava el parc de la muntanya que domina Collserola. Des d'abans de la pandèmia segur, i si probablement, no hi vam anar a l'hivern perquè és quan tanca, l'última data possible és la tardor de 2019. Ha plogut molt des de llavors. Per començar, l'alçada del MEC, cosa que fa canviar del tot el tipus d'atraccions on, més que pujar, en les de "no pujar".

El motiu però de l'entrada, és la constatació que sigui pels anys de covid o no, el Tibidabo s'està quedant enrere. Però molt enrere. M'explico. Una de les atraccions xungues, l'Hurakan, que ja portava temps tancat abans del 2020, finalment ha estat desmantellat i hi ha una esplanada amb uns bancs sota el sol per poder fer un mos. Però clar, si elimines una de les atraccions fortes del tot, i la resta continuen igual, sense canvis... aix, hi ha un tema de modernització i novetat que se'ls està escapant. 

Paral·lelament a això, moltes de les botiguetes, no obren fins les 13h (el parc obria a les 11h), i algunes estan permanentment tancades. Les atraccions que tenen la possibilitat de foto, també aquests punts estaven tancats. El de la muntanya russa va obrir més tard, però les altres no. Màquines de beguda, sense funcionar. La màquina de demanar menjar al bar de l'estació, sense funcionar. 

I tot això, acompanyat d'un increment de preu en l'entrada bastant desequilibrat. així doncs, ens trobem que anar al Tibidabo no només és molt més car que abans, sinó que a sobre pagues per menys atraccions i menys serveis. Doncs no sé, si la cosa no millora, no pinta bé. Molta gent, comparant preus, decidirà que pagar per pagar, me'n vaig a Port Aventura que és més espectacular. I no m'estranyaria gens. tenen la sort del tema del preu de la gasolina, que això frena molt per fer el canvi, però si no fos per això, el Tibidabo estaria condemnat a no ser que es posin les piles i facin alguna atracció nova i potent, imprescindible per allargar la vida dels parcs d'atraccions de tot el món.

L'ajuntament dirà que s'han gastat els diners en la reforma del funicular. I és veritat, estava molt vell i ara fa molt bona pinta. Però clar, si vas al funicular és perquè et pugi a un lloc que pagui la pena anar-hi, no? Un dia cola, però dos ja no. Ja es poden espavilar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada