dissabte, 6 de març del 2021

WANDAVISION

Divendres va acabar aquesta sèrie Marvel que obria una nova etapa en l'univers de superherois. Ara en mans de Disney, amb la creixent oferta de canals de televisió i la creació del canal Disney +, i tot plegat afegit a uns temps de pandèmia en què les pel·lícules al cinema són un forat negre ja que les restriccions impedeixen anar-hi com sempre, Wandavision representa el punt de partida d'un nou model.

Ha estat una sèrie molt interessant des de molts punts de vista diferents, tot i que al meu gust també té els seus moments clarobscurs. Començava com si estiguéssim veient una sit-com, on els personatges principals, Wanda i Visió interpreten un matrimoni que viu feliç en un poblet dels USA als anys 50. No s'entenia el perquè passava això, si parties de la trama original dels Avengers, on la Wanda és una noia amb poders i Visió un ésser creat artificialment, i que havia mort a Endgame. És a dir, que si oblidaves tot el què havies vist fins ara, era com un concepte nou totalment diferent. El resultat, els dos primers capítols són un regal genial. Comèdia en estat pur: divertides, enginyoses, i embolica que fa fort. Tot i això, ja deixava anar algunes idees de què alguna cosa estranya estava passant, ja que ens trobàvem als anys 50 i de cop als 60.

A partir del tercer, ja entres de ple en què hi ha alguna cosa que no rutlla, i de mica en mica vas descobrint que aquesta sèrie també està lligada amb la trama original, així que la feina és anar descobrint com encaixa tot plegat. A poc a poc, es va perdent l'estil de comèdia per entrar de ple en la intriga i en el misteri, amb els seus moments també d'espectacularitat d'efectes especials. El canvi per mi va ser massa sobtat. I hi ha un parell de capítols que són poc aclaridors i engrescadors.  Però sigui com sigui, el resultat és molt bo, i acabes entrant en la dinàmica de sèrie, esperant que arribi el divendres per saber com continua. Per mi, ha estat una llàstima la no-explotació de la comèdia dels inicis. Podrien haver allargat la sèrie i deixar-nos gaudir dels embolics de la Wanda i Visió vivint una vida totalment diferent a la que coneixíem i veient-los interactuar amb la gent del seu voltant. Les situacions còmiques haurien estat molt divertides. I després, de mica en mica, anar desvetllant la veritat. Però han optat per la via ràpida.

Així, com a sèrie d'aventures també està molt ben portat, i sense perdre de vista que són Marvel, quan tot s'ha acabat, després dels crèdits, apareixen no una, sinó dues seqüències que et conviden a noves temporades i fins i tot a enllaçar amb altres sèries que ja tenen previstes. El trencaclosques continua treballant per tal d'anar encaixant les noves peces que han de donar peu a la continuació de tot plegat després d'Endgame. Jo personalment, aniré reveient els dos primers capítols, que són únics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada