dimarts, 16 d’agost del 2022

DOUGLAS ESTRELLAT

Començo aquesta entrada per la conclusió final. No tornar a fer excursions en ple agost. Per molt fàcil que sembli. Encara que sigui curta. Ni que la comencis d'hora. No. Si vull fer excursions, les he de fer en altres èpoques de l'any. Però clar, si no les faig per vacances, ja està vist i provat que és molt difícil trobar el moment durant el curs. Bé, ja anirem improvisant, com sempre.

L'excursió que ens ocupa, no és res de l'altre món, però la penso comptar a la llista de les excursions de l'any. Ara a l'agost n'hauria de portar vuit de fetes, i aquesta ha estat la número cinc. Aix... Aprofitant l'estada a l'Alt Empordà, vaig buscar-ne una. La vaig trobar al Mirador del Roc de les Cols, prop de Cantallops. Mirant maps, vaig descobrir que molt a la  vora hi havia les restes de l'avió Douglas que es va estavellar a la serra de l'Albera, just quan feia quatre dies que havia sortit de nou per les notícies. semblava un pack de visita interessant, i com deia, ni dura ni llarga. Així que cap a Cantallops que hi falta gent.

Ai las... encara que no eren les dotze del migdia, el sol picava com és habitual a mitjans d'agost, agreujat perquè cada cop aquesta calor és més extrema. Sort de l'aigua, perquè la suada era considerable. M'imaginava un caminet per dins del bosc, a la recerca de l'avió, però res d'això; pujada i més pujada per la solana que queia. Curta sí, però esgotadora amb aquesta calda. 

Però al final, com no poda ser d'una altra manera, vaig arribar a l'avió. Es tracta d'una avioneta per apagar incendis, francesa, que durant uns focs l'any 1986, es va estavellar amb els quatre tripulants, que no van sobreviure a l'impacte. Un tros de l'avió es troba encara prou sencer i et fas la idea del què era. L'alta part, feta caldo. És si més no, una excursió diferent, amb un objectiu peculiar, sense massa interès natural, excepte per les bones vistes de la comarca que vas tenint mentre puges. La calor i l'hora van desaconsellar arribar fins el Mirador. I tot i que segur que valia la pena, era un extra que la veritat, no sé si aportaria la meu cos més beneficis que inconvenients. Així que vist l'avió, camí de baixada, trenca genolls, i una bona dutxa per recordar que no, a l'agost no s'han de fer excursions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada