dilluns, 14 d’agost del 2023

COMENCEM BÉ

No tenia pensat fer cap entrada sobre l'inici de la lliga de futbol, però la necessitat apreta. Tot just fa un any, el Barça començava la lliga amb un empat a zero contra el Rayo. Ahir la va començar amb el mateix resultat, sense gols, a casa del Getafe. La temporada passada, començant així, van acabar guanyant a lliga, així que ja firmo perquè sigui igual.

A l'entrada de l'any passat, parlava del partit insuls que es va viure, i cal dir que les sensacions d'ahir tampoc són les mateixes. No es va veure un Barça cansat i desganat, encara que tampoc es veia cap súper-equip per enlloc. El tema que ens ocupa és l'equip rival, el Getafe. Remenant anteriors entrades, es tracta d'uns enfrontaments que sovint em porten a parlar. Alguns dels partits més avorrits o desastrosos de l'equip han tingut lloc contra els madrilenys. Però és que del què toca parlar és de l'antifutbol, perfectament representat per aquest equip blavós. Són la perfecta imatge del què és la relació entre Catalunya i Ecspanya. Ells donant-nos cops, empentes, estirades... no en van lesionar cap, però no ens van deixar viure. Ho veieu? Com Ecspanya, que ens va fotent i fotent, sense aniquilar-nos del tot (encara que justament estem a les portes d'un 17A), mentre nosaltres anem posant el clatell perquè ens segueixin picant, i després encara ens traurem els ulls entre nosaltres (el què serien les crítiques i els xiulets a l'equip).

Després de desenes de faltes, moltes ni xiulades, expulsió a Raphinha, que ho és, però clar, és que ja n'estava tip (i només portàvem mitja hora). L'exemple més evident d'antifutbol, que és el jugador Damian, va veure la groga... al minut 82!!! Quan ja estava en Xavi també expulsat, per fer molt menys que el què feia el Bordalás. Els jugadors ecspanyols havien d'haver vist vint targetes grogues, però els àrbitres no es van atrevir, com tampoc es van atrevir a xiular el claríssim penal al darrer minut, degut a unes mans involuntàries d'en Gavi, que de fet la toca amb l'espatlla perquè el defensa l'estava arrossegant amb ell. Total, un desastre i un començament de lliga que ja et fa petar dels nervis i tement que no ens deixaran tornar a guanyar la lliga, a no ser que juguem com els àngels i sigui impossible anular tots els gols que fem. Una utopia ara mateix.

Com molt bé deia un tuiter, almenys ja no hem de tornar a Getafe fins d'aquí més d'un any. Jo hi afegiria que amb sort, ni així, perquè van a fer companyia a l'Español a segona divisió. I que es fotin la seva manera de jugar per allà on els càpiga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada