dijous, 16 de maig del 2024

FDLGP

No hi ha res més a dir. El títol de l'entrada ho diu tot. Vam tenir majoria independentista al govern, més de dos milions de vots... i ara poc més d'un milió, sense majoria, ni credibilitat, ni orgull ni res. Els ecspanyols saben fer molt bé la seva feina, porten segles fent-la, amb l'objectiu de ser l'única ciutadania, llengua i cultura de tota la península ibèrica. Fins i tot Portugal els deu fer nosa, però amb ells ja no s'atreveixen.

La qüestió és que El PSOE ha guanyat les eleccions, i així com Junts ha tingut un lleuger augment, tant ERC com la CUP han perdut vots, pes i diputats. La desparició de Ciutadans és l'única bona notícia d'aquestes eleccions, però clar, els seus vots han anat a parar a aquest PSOE, donat-los la victòria, i al PP, que torna a créixer després de ser gairebé residual. L'altra gran mala notícia és l'extrema dreta. Així com els nazis ecspanyols es mantenen, l'entrada dels nazis catalans és una pèssima notícia. Només falta que independentisme i feixisme es donin de la mà. Fàstic. Però què bé que juguen les seves cartes tots els merdes del país.

I més bé ho fan si a sobre tenen a l'altra banda els imbècils dels partits catalans, que caient a la trampa ecspanyola del clàssic "Divide y vencerás", han sucumbit de manera decisiva. No ens enganyem, que Junts hagi aguantat, serà una bona notícia per ells, però no pel conjunt del país, que ens hem quedat amb un pam de nas.

Per sort, les majories naturals no sumen. Així, o bé es dona un pacte anti-natura o bé s'han de repetir eleccions. No sé què és pitjor. Bé, sí que ho sé. No crec que ERC o Junts pacti amb PSOE després de com han anat els resultats. Seria la seva tomba (i la nostra) definitiva. I si a l'octubre hi ha noves eleccions, doncs és evident que els nostres polítics tenen una nova oportunitat per entonar el mea culpa i tornar la il·lusió en un projecte. Esperances que ho facin? Poques, pràcticament nul·les. Ja ens han demostrat una vegada i una altra que només tenen un interès, que és el seu. I el país, se'ls en refot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada