divendres, 7 d’agost del 2020

PETE'S DRAGON

A finals de la dècada dels 70, Disney estava en una crisi de creativitat i fama importants. Després dels grans anys amb les grans pel·lícules, van estar una temporada força llarga on de tant en tant sortia alguna pel·lícula interessant (o fins i tot genial), però la mitjana era molt mediocre. Fins el nou ressorgiment que va representar La sireneta, es van estar força anys perduts. Va ser l'època en què va aparèixer una pel·lícula, Peter and the dragon Eliott, que combinava dibuixos i persones, amb molt bones intencions però que no va arribar massa lluny. És una de les poques pelis Disney que no he arribat a veure.
Fa pocs anys, en van fer una nova versió, totalment amb persones, que tenia fàcil superar la qualitat de la seva predecessora, i ho fa sense despentinar-se. S'ha de dir que és una peli infantil. No hi ha segones intencions, no hi ha aclucades d'ull als adults, no hi ha tampoc cançons. És senzillament una pel·lícula de fantasia que explica l'amistat entre un nen i un drac en uns boscos perduts dels USA. A partir d'aquí, tot molt previsible, apareixen més persones, les que defensen el nen i el drac, els que talen el bosc i volen caçar l'animal... No aporta cap sorpresa excepte el fet de veure el primer drac mamífer! La bèstia creada, enlloc d'escates té pèl, i amés verd. Es pot camuflar entre els arbres i té una cara més semblant al Fuju (La història interminable) que a cap rèptil perillós. No hi busquem segones lectures apart del típic llagrimeig d'amistat i el crit ecologista (tot i que tampoc es treballa massa. És una peli molt planera, com deia apta per a menors i totalment dedicada a ells. Tot està pensat per a un públic infantil, no hi busquem res més. Distreu i entreté, és molt tranquil·la i de sofà. Però ja està.
Interessant aportació d'en Robert Redford (s'agraeix veure'l actuant de tant en tant sense voler ser protagonista quan ja no toca), i d'una sorprenent Bryce Dallas-Howard, una actriu amb unes faccions especials, que apareixia a les pelis de M.Night Shyamalan (La noia de l'aigua i la genial El bosc), més tard als nous episodis de Jurassic world, i fa poc vaig descobrir com a directora d'un parell de capítols de The mandalorian (per fer un resum de tot el seu treball, que evidentment és molt més extens).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada