dilluns, 31 d’agost del 2020

GUARDIANS DE LA GALÀXIA

El 31 d'agost és un dels dies més temuts de l'any. Les sensacions que l'envolten aquest 2020 són el de mandra (com sempre), amb grans dosis d'incertesa. Torna el temut despertador a quarts de set... S'acaben els sudokus, les estones sovintejades de lectura... i ho acabem amb un blockbuster de Marvel.
No fa gaire, quan parlava de Black panther (que per cert, trista notícia, com moltes més, de la mort de l'actor que la representa per càncer; i és que no som res), que no havia vist totes les pel·lícules dels superherois Marvel que culminen a Infinity war i Endgame (dues pel·lícules que he estat reveient aquests dies).
També he revist Guardians de la galàxia i per primera vegada, la seva continuació, Guardians de la galàxia 2. Sensacions diferents em donen les dues pel·lícules. La primera, que vaig veure així de casualitat un dia i m'ho ha confirmat aquesta segona vegada, és que és molt distreta, més original respecte les típiques de superherois als què estem acostumats, on el sentit de l'humor és tan o més important que en els altres films. Una colla de perdedors s'acaben trobant per formar un estrany grup de personatges que es troben enmig del què encara no saben que serà una de les batalles més grans de l'univers quan un d'ells ensopega amb una de les famoses gemmes de l'infinit. Interessant peça del trencaclosques que de mica en mica s'estava formant. Segurament per les poques expectatives que tenia, ja que als tràilers la veia com una anada d'olla van fer que quedés amb bon gust de boca un cop vista.
La segona part no comparteix aquesta valoració positiva (mai segones parts són bones, diuen).És una peli distreta, però perd molt encant. El fet de conèixer ja els personatges li treu gran part de l'originalitat i sorpresa primeres. El sentit de l'humor hi continua, i segurament podem dir que és el millor de la pel·lícula. om a trama, és una més de moltes, amb la típica aparició d'un familiar per allà al mig, destrucció de planetes, etc. No té massa més. Es pot veure, és clar, però no té massa detalls que facin recomanable fer-ne revisions. De lligam amb la trama gran, no hi ha res, excepte l'evolució de la relació entre les dues germanes", la Nèbula i la Gamora, que acabarà sent força important al final.
S'anuncia ja la tercera part, que ja serà post-endgame. La fluixesa d'aquesta segona continuació no evitarà que la vegi, perquè els personatges tenen molt encant per si sols. La qüestió a endevina serà cap a on anirà, ja que té dues portes obertes. Aquesta segona part acaba amb una promesa de venjança per part d'una civilització, que ens ensenyen un artilugi que utilitzaran per trobar i acabar amb els guardians, Però per altra banda, Endgame acaba, pel què fa als guardians amb una claríssima missió per realitzar. Segurament la tercera part combinarà els dos objectius. Ja veurem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada