divendres, 28 d’agost del 2020

I MALGRAT TOT, VULL TORNAR

Doncs sí, en tinc ganes. Potser em poden titllar d'irresponsable, però tinc ganes de retrobar-me amb els nois i noies a l'escola el proper 14 de setembre. és evident que totes les mesures que es prenguin no seran suficients.
S'haurien de fer grups més petits i difícilment es faran. Representa una despesa de diners que els polítics o estan disposats a assumir.
Mirar de fer classes a l'aire lliure, tampoc. No crec que el carrer Gran de gràcia estigui preparat per a això.
Haver de dur mascareta, però és antinatural que uns nens i nenes la portin posada de 8'30h a 17'30h en el millor dels casos. Senzillament no pot ser, i qui no ho entengui, o no ha estat mai nen, o no sap empatitzar, per molt necessari que sigui.
Que vindran nens sense que se'ls hagi pres la temperatura a casa. Que ara també ens tocarà fer d'infermers (ja ho fèiem), però amb una responsabilitat afegida: qui serà el bonica o bonica que decideix trucar o no trucar els pares quan vegi que el nen o nenes tus molt o no es troba bé?
La higiene de mans encara la veig possible, sempre que no s'acabi el gel... Tan bé que anirien aquelles aules amb piques tan reclamades... I lavabos... per grup? Per gènere?
L'estona de pati, de menjador, les extraescolars... que complicat que pot arribar a ser tot, marededéusenyor!
Doncs malgrat tot. vull tornar a l'aula amb els nens, siguin 20 o 25. Després de tot el què hem viscut, em reafirmo que l'educació i la feina de mestre és 100% presencial, de mirar-nos als ulls, de cops a l'espatla, de picades de mans, d'abraçades... de poder seure al costat del noi i noia per parlar de tu a tu, per escoltar, per confiar l'un en l'altre, per ajudar i aconsellar... Els nens i nenes ho necessiten, per molt que encara alguns tinguin la mandra de tornar a l'escola. Necessiten el contacte amb els amics i amigues.
Mantenim els bars oberts, per l'economia i perquè som éssers socials. Doncs els nens i nenes també són éssers socials, i és l'escola un dels llocs primordials on dur-ho a terme. Seguirem mantenint bars oberts i tancarem escoles i parcs. A cagar! Sí, clar, ja hi som... que als bars hi ha distància (en alguns, no fotem), que no són grups de 25... bla bla bla... me la bufa! Cal tenir les escoles obertes, però tampoc cal aquest "sí o sí" que diuen els polítics. Ells han de fer tot el què puguin per aconseguir que sigui de la millor manera possible, i malauradament, no ho fan. Però tampoc podem fer que els nens i nenes segueixin pagant la seva ineptitud. Nosaltres hem d'anar amb el màxim de cura possible, fent tot el què es pugui sanitàriament parlant, i ja veurem com evoluciona la cosa. Tinc clar que l'expansió no serà només culpa del què passi de 9 a 17h, sinó del què passi després.
Així que sí, vull tornar a l'escola. I què voleu que us digui, a la meva edat, i després de 25 anys, trobo que és un valor afegit i positiu, no? Això sí, apretem el cul i que Déu ens agafi confessats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada