dijous, 27 d’agost del 2020

DE MALAMENT A PITJOR

El dia del 2 a 8 que ens va clavar el Bayern, m'ho vaig prendre molt bé. Els del bar on el vèiem, deurien pensar que aquest noi que tant s'aixecava per cada ocasió perduda acabaria malament. Però no, m'ho vaig prendre prou bé, De fet, al final reia i tot. És que era increïble com ens arribaven fins dins la cuina, i feien el què volien dins l'àrea, passant-se la pilota mentre els nostres jugadors s'ho miraven incapaços d'aturar aquell bany de joc. Tot i merèixer perdre i tot el què havia de comportar (final de cicle, d'entrenador, etc...)potser els vuit gols van ser un càstig excessiu. Però era la confirmació dels últims anys amb les diferents derrotes europees sofertes. M'ha sabut greu no veure el mateix joc dels muniquesos en els altes partits, on han semblat futbolistes de la Terra i no extraterrestres com aquell dia. Em va saber greu pel ter Stegen, que no fes el seu millor partit justament quan s'enfrontava a en Neuer. Va ser un ridícul estrepitós i costa d'entendre com jugadors del nivell del Barça, amb el què cobren per ser les estrelles que són, fossin capaces d'oferir un espectacle tan denigrant.
A partir d'aquí, les represàlies. Tothom sap que qui primer havia de plegar era Bartomeu i la seva junta d'ineptes aprofitats. Però volen fer com sempre, tapar-ho tot: canviar l'entrenador, disfressar-ho amb la renovació del vestidor. Renovació del vestidor vol dir fer fora gent i portar jugadors nous il·lusionants. I per ara, què voleu que us digui... Pedi, Trincao i Matheus Fernandes il·lusionen menys que una sabata. La seva cata ha estat contractar d'entrenador una llegenda, Koeman. Però per molt heroi de Wembley que sigui, qui salta al camp són els jugadors i no els entrenadors. La directiva també juga al fet que la lliga va tard i es jugarà sense públic. això li estalvia a la Junta l'escarni públic al Nou Camp, les xiulades, crits i insults durant el partit. I és clar, hi ha el tema econòmic, en aquest moment és un desastre total, i si pleguessin, haurien de pagar diners per arreglar-ho. Així que volen tirar el màxim.
I al final explota el plat fort: Messi, veient que la junta no plega, decideix que vol marxar. Té una clàusula que li permet fer-ho, però com que la temporada ha estat tan llarga, el club diu que no val. No sé, però l'endemà de l'anunci de Messi, Bartomeu hauria d'haver dit adeu. Però clar, econòmicament no pot. han ensorrat el Barça, han esborrat qualsevol senyal de les gran èpoques. Entre el Rosell i el Barto, han destrossat el què era conegut com el millor club del món. Felicitats.
Veurem com acaba tot plegat, ja que el merder és gros, gros de debò. Ara bé, si Messi al final marxés, penso qe ell també ens ha decebut. No pot ser que un jugador com ell, a qui mitja humanitat ha posat a l'Olimp, se'n vagi sense donar la cara i donar les gràcies als aficionats. No em puc imaginar que no surti al camp a dir adeu a la gent que tant l'ha idolatrat. Crec que seria un menyspreu molt gra a les persones que li han estat pagant tot el que té. Seria d'un lleig en aquests moments imperdonable. Per molt enrabiat que estigui amb la Junta, no pot marxar d'aquesta manera.
Les properes setmanes doncs, seran cabdals per veure com pot ser el futur d'aquest nou Barça, si seguirà sent mediocre o començarà a enlairar-se de nou. Per aconseguir-ho, cal deixar anar llast, i el primer són les coses que no serveixen, com el Bartomeu i companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada