dimecres, 29 de juliol del 2020

BLACK PANTHER

Tot i tenir les dues pel·lícules del desenllaç final d'Avengers (Infinity war i Endgame), en un lloc força alt de les meves valoracions, no em fa cap mena de vergonya admetre que no he vist totes les pelis de l'univers Marvel. N'hi ha tantes, que tampoc soc conscient de quines són aquestes. Puc dir algunes que segur he vist, i altres que en tinc dubtes. Segurament les de Hulk estarien en aquest grup de no vistes, però desconec quines més.
N'hi havia una però, que tenia clar que no havia vist, Black Panther. I com que n'havia llegit algunes crítiques, que la col·locaven entre les cinc millors de tota la saga, la mantenia a la llista de pelis pendents per veure fins ahir. I passa el què passa quan tens unes expectatives altes amb alguna pel·lícula, que no acaba de convèncer. A veure, està bé, és interessant, entretinguda, amb bons detalls i efectes, però tampoc gran cosa més, la veritat. No té excessiu lligam amb la trama, funciona molt independentment, tot i que Wakanda té un paper fonamental en el desenllaç d'Endgame. Però bé, ja està vista i no està del tot malament, encara que no arribarà massa amunt en el rànquing final (a no ser que no vegi massa coses millors, tenint en compte que la producció està aturada pel covid...)
El nou rei de Wakanda s'enfronta a un mercenari i a un familiar que desconeixia buscant per una banda venjança i per l'altra fer de Wakanda el regne dominant a la terra. Fins llavors, el regne africà restava amagat del món sense fer-lo partícip dels seus avenços tecnològics, ja que la bestiesa humana en faria un ús dolent i perillós coneixent com funciones les persones. a partir d'aquí pimpampum.
Una cosa que em va cridar l'atenció i que crec que demostra que la raça banca és incapaç de fer-se present, és el fet que evidentment, el 99% dels personatges són de raça negra. Totalment lògic, per altra banda. La col·locació al mig de la història d'un agent de la CIA blanc, que acaba a wakanda i tenint un paper important en el desenllaç de la lluita, crec que demostra que els blancs nord-americans són incapaços de fer una peli d'acció negra, i que ho solucionen tot els africans. Ha d'haver el blanc que els ajuda, no fos cas... No sé, potser no és així, però a mi em dona aquesta sensació de fer content als ianquis blanquets que són incapaços de no ficar-se pel mig i tenir un paper important. L'agent de la CIA podria haver sigut també negre! I fins i tot, no caldria donar-li més paer del necessari. Però no, allà el tenim. Què hi farem.
Preparen La segona part, ves a saber quan veurà la llum amb tota la situació mundial. Veurem també cap a on va tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada