diumenge, 19 de juliol del 2020

LA FORÇA DE LA GENT

Després de veure les imatges més importants de la tardor de 2017 en el llibre de fotografies "Dies que duraran anys" d'en Jordi Borràs, ara ha estat el torn de recordar la tardor de 2019. "La força de la gent" és un recull de fotografies dels fets ocorreguts la tardor de 2019, un cop es va saber la sentència dels presos polítics.
Van ser dies on es va veure realment el poder que tenim com a poble quan anem units: l'ocupació de l'aeroport, les manifestacions, Urquinaona, les marxes per la llibertat, el tall de l'AP7... tot van ser moments destacats de la història recent del nostre país i que representen el nostre poder i la seva ràbia.
No només són fotos. Hi ha també texts breus de diferents personalitats,  cal dir que algun d'ells et remouen per dins, et criden, són paraules que demanen i fan veure la veritat d'aquestes paraules que ens diuen que "El poble mana i el govern obeeix". Només que malauradament, el govern no ens obeeix, sinó que se'ns en riu.
Veure algunes de les imatges i recordar allò que va passar et provoca a més alguna sensació de tristesa, de saber greu el fet de no ser-hi en totes. Evidentment, era impossible poder ser a tot arreu, però aquelles en què podies i que per x motius no hi eres, et fa preguntar com pot ser que no hi fos, encara que no pogués ser. Així que llavors et reneix aquella espurna de lluita que et remou i et diu que hi hem de tornar, que ho tornarem a fer, TOT, i que cal tornar a aquella època. Ho hem viscut dues vegades i cal insistir-hi. Cal més de tot, cadascú a allò que pugui, actes més lliristes pels lliristes i actes més radicals per escenificar la lluita del poble, Hi tornarem a ser. Cal la xispa que ho torni a encendre tot de nou, un cop d'efecte que faci despertar la gent. D'oportunitats no en falten, perquè no hi ha setmana que no en facin alguna, els d'allà o els d'aquí. Potser serà quan se sàpiga la veritat del 17-A, perquè davant d'aquest fet, és impossible no reaccionar. O que hi hagi més detencions, no sé... però cal tornar als carrers i seguir lluitant. Evidentment, no és un gram moment per fer-ho degut a la pandèmia, però no podem deixar tampoc que això ens faci refredar, no?
Els dos foto-llibres d'en Jordi Borràs han de ser part de la nostra cultura i record més immediat, que cal revisar de tant en tant i utilitzar-los de recàrrega de bateria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada