dilluns, 20 de juliol del 2020

RECONFINATS FASE ?

Realment és una kk tot plegat. O com he comentat en altres entrades sobre el tema, és un despropòsit total. Estem davant del clàssic exemple d'allò que la persona humana ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. aviat caldrà canviar la dita, perquè no són dues, no... són desenes de vegades. Després de tot el viscut amb el confinament, un podia pensar que no ens tornaria a passar. Jo crec que si va servir d'alguna cosa, és bàsicament als sanitaris. Ells i elles sí que han aprés molt, i estaran preparats (una mica més) davant una nova onada. Serà un caos de nou, perquè els llits i les UCIs i els respiradors seguiran sent insuficients, però almenys els nostres professionals no aniran tan a cegues i ja tindran uns protocols clars des del primer dia.
Ara bé, la resta de la població, haurà après res? En la seva majoria, està clar que no. Ja ho estem veient ara. Quan vam estar tant temps tancats, i de cop i volta, en una setmana vam passar de fase 2 a 3 i la 3 va durar...un dia!!! Això no podia presagiar res de bo. És evident que el tema econòmic i laboral té un pes molt gran a la nostra societat, però... estem parlant de salut, de vida i mort, de viure amb tranquil·litat i poder tornar a fer les activitats que es feien abans. I per culpa dels polítics i els empresaris, això va camí de que no pugui ser així,
Des del primer dia de desconfinament hem vist dos tipus de persones: les que han mirat de seguir anant amb compte, i les que han passat de tot. A mesura que passaven els dies, la gentussa que passava de tot anava augmentant, de manera que ja ens trobem de nou en una situació compromesa. Els contagis han anat augmentant, i en algunes zones de manera alarmant. ara trobem algunes ciutats amb unes recomanacions i restriccions, i clar, ja la tenim liada.
Una de les coses que fa més fàstic són els polítics. Els del govern perquè segueixen demostrant que no en tenen ni idea, i van improvisant cada dia que passa. Rodes de premsa explicant les mesures i que quan acaben, ningú té clar què es pot fer i què no. I els alcaldes, queixant-se del govern. És penós veure com només es queixen els alcaldes que no són del color del govern. Es queixen sociates, podemites i peperos. És igual si tenen o no tenen raó. La qüestió és que si ho diuen els de la Generalitat, ells han d'estar disconformes. Però a veure, ara no s'està parlant de si cal posar més zones blaves o no, estem parlant de salut! No poden deixar les discrepàncies per un altre dia i treballar pel bé de les persones?
Després tenim la gent. Algú dirà que fan el què els polítics permeten. Si van a la platja, é perquè el govern ha dit que es pot. Si van als bars, és perquè el govern ha dit que es pot. Si van de compres, és perquè el govern ha dit que es pot. D'acord, és cert. Però ja hem dit que el govern la va cagar permetent tots aquestes accions sense tenir en compte que això no és un refredat. llavors és quan ha d'actuar el seny i la intel·ligència, o per tal que s'entengui, prioritzar el cap al cor. Una cosa és que es pugui fer, i una altra molt diferent és que jo ho faci. a veure, en el moment en què es van permetre els restaurants, de debò era tan imprescindible? No sé, jo puc viure sense anar a restaurant ni bars. Clar que ho trobo a faltar, i que de tant en tant m'agradaria, però si pots viure sense això, doncs, fes-ho, no? I una cosa és fer una trobada, un dinar... i una altra molt diferent és aquesta necessitat tan imposada i consumista d'anar-hi cada dia, fer dinars i sopars cada dos per tres, etc. D'acord, es pot anar, però home, posem-hi seny i no en fem aquest ús desmesurat, no? Cala anar a la platja cada dia? Ves-hi, però aquest desfici per anar-hi cada dia, és necessari? Per això dic, que d'acord, està permès, però hem d'actuar amb responsabilitat i no convertir el desconfinament en barra lliure.
La restauració és un dels objectius dels assenyats. Evidentment, sap greu, perquè és un gremi precari (pels treballadors) i tancar pot ser la condemna d'un sector a la ruina. Però aquí és on han de tornar a entrar els governs i preveure un pla d'ajuda per aquests i altres tipus d'establiments que es poden veure afectats. Però clar, aquí s'ajuden els bancs i les autopistes. El problema torna a ser el mateix. Els governants, corruptes, donen les ajudes a qui no ho necessita enlloc de dedicar els diners a compensar el tercer sector. Llavors, si tanquen és abocar-los a la desaparició. I si no tanques, estàs col·laborant amb la pandèmia. Per tant, com deia al principi, tot és una KK. Com també ho era la imatge de nosaltres tornant a Barcelona el dissabte, i veure com en direcció contrària, cotxes i cotxes, caravanes i caravanes fugint de la ciutat, escampant el virus per tot Catalunya. Genial.
Poques setmanes després, continua vigent la imatge d'aquell tobogan clausurat al costat d'una terrassa de bar plena a vessar. No, no n'hem après.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada