dissabte, 4 de juliol del 2020

LA MARE QUE ELS VA CONFINAR

Avui tocava passejada, com les que fèiem quan podíem sortir una hora  a caminar amb el MEC en aquells temps de confinament que sembla que molta gent ha oblidat. Pujada fins el mirador de Torre Baró. Fent aquest camí, hem arribat a topar.nos amb tres festes d'aniversari al carrer. Una d'elles, cridava l'atenció per la furgoneta al mig del parc, d'on treien dues papereres industrials plenes de gel i llaunes. Les tres festes tenien en comú:
- Eren una gentada (al voltant de 30 persones cada una)
- Mascaretes gairebé inexistents.
- Distància de seguretat inexistent.
- Menjar compartit amb les mans.
Independentment de que avui han ordenat el confinament del Segrià pels rebrots apareguts (dubto que aquella gentussa ho sabés, perquè cal estar informats per això, i a Tele5 no crec que la informació del nostre país interessi. Ara em podria passar i dir que si ho haguessin sentit, tampoc els importaria, perquè no deuen saber on és el Segrià. però com que seria una mica classista aquest cometari, no el dic (ah, que sí l'he dit, oi?)
Un cop passada la ràbia del moment, em pregunto perquè la Guàrdia Urbana o els Mossos no patrullen aquestes zones i informen educadament de què estan incomplint les normes. No cal parlar de multes (podríem fer-ho, però com a últim recurs), però sí explicar que no poden estar d'aquesta manera i demanar que compleixin les normes. I si no fan cas, desmantellament de la festa. El tema multes? Ja se sap, en aquest país, si no et multen, no fas cas. És així de trist. Doncs home, per mi, endavant amb les multes.
Perquè a veure... si hi ha gent que pels motius que sigui, no volen complir les normes sanitàries, no es podria ajuntar totes aquestes persones en un mateix terreny? Buscar algun espai, uns mòduls, un lloc on quedessin tancadets, però amb totes les necessitats bàsiques a l'abast i que estiguin allà, tots juntets i sense mascareta.
Hi ha altres mètodes més bèsties. Se'ls podria demanar les dades. I si en un futur rebrot, necessiten assistència mèdica, doncs a veure, en el moment que estigui col·lapsat, i el personal mèdic hagi d'escollir entre salvar un o altre, consultar aquesta llista per tenir algunes dades objectives al respecte. Sí, evidentment és un mètode una mica nazi, i que no s'ha de fer, ja ho sé... Bàsicament perquè "no és just". Però a veure, quan ens haguem d'estar confinats tots per culpa del rebrot, ho estarem també els que segueixen les normes. Això serà just per aquestes persones? Després de gastar litres de sabó i gel, d'anar sempre amb la cara tapada, de no entrar en botigues amb més gent del què toca... hauran de tornar a quedar-se tancats degut a tota la gent que no fa això. Serà just? Oi que no? Doncs, no sé, si ha d'haver injustícia, potser que sigui contra la gentussa que fa el què li dona la gana, no? Que sigui contra aquestes persones que passen de tot, egoistes fins la medul·la. Si algú s'ha de fotre, que siguin ells. I si se'ls ha d'atendre si estan malalts (clar que sí), ni se'l ha d'aïllar quan no cal (d'acord), almenys, que l'administració prengui mesures i faci complir les normes a la força i amb multes, igual que fan amb altra gent més pacífica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada