dimarts, 7 de juliol del 2020

DANS LA BRUME

Dans la brume = "La bruma" en castellà,  és una pel·lícula francesa de ciència ficció. La traducció en català seria "La boira", i clar, amb aquest títol, el cap se te'n va irremeiablement al clàssic d'Stephen King. En el fons, la premissa és la mateixa, però canviant país i drama coral per més familiar.
En aquest cas, després d'un terratrèmol, apareix de cop una boira espessa, molt sorrenca, que cobreix París sencer. Tota la gent que queda sota la boia mor. I només els que pugen ràpidament als pisos més als de les cases es poden salvar. Però clar, com que la boira no baixa, allà s'han de quedar. Els protagonistes són un matrimoni que tenen una filla amb una malaltia estranya que la fa viure dins una bombolla. Això, evidentment, permet que sobrevisqui, ja que viu en pisos baixos. Els pares han d'anar baixant a canviar la bateria de la bombolla per tal que segueixi respirant oxigen pur. a partir d'aquí, la recerca de com sortir, de mascaretes amb oxigen tipus submarinista es converteix en el més important de tot.
Podem dir que la pel·lícula està molt bé, tenint en compte que segurament té un pressupost alt respecte altres pel·lícules franceses, però a anys-llum dels pressupostos dels blockbsters catastròfics de Hollywood. Per això té molt mèrit que aconsegueixen credibilitat, bons efectes, bones dosis d'emoció i aventura, i també el punt dramàtic necessari per donar-i encara més credibilitat. Tot i això, el voler tenir el fet diferencial per tal que no sigui un happy end típic i tòpic, al meu gust se li gira en contra.
SPOILERS: Personalment m'hauria agradat clarificar exactament d'on ve aquesta boira. Per molt fenomen natural que sigui, com s'ha creat? Com que el 95% de la trama se centra en la família i en els dos avis que acullen la parella al seu àtic, no dona peu a què aparegui cap explicació científica. S'agraeix però, que no hi hagi monstres i aliens per allà al mig menjant-se ningú, No fa falta la seva aparició per dotar d'intriga i nerviosisme a una història. No acaben de treure tot el suc possible a l'espectacularitat de la situació, potser una o dues escenes de més acció haurien anat bé. Però com deia, es centra molt en el drama familiar que viuen, ja que volen salvar la filla i ho intenten, i...
El final, com també comentava, no han volgut fer res clàssic, però per altra banda, el deixen molt obert i sense explicació. Sense necessitat de fer un final ensucrat, potser hauria estat millor fer alguna cosa una mica més xim-pum.
Però tots aquests defectes que comento, són detalls que podrien haver convertit una peli notable en excel·lent, així que la valoració és bona-molt bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada