dijous, 30 de juliol del 2020

ARTEMIS FOWL

Et poses a veure una pel·lícula perquè tens una estona i l'esculls perquè sembla entretinguda. a mesura que vas avançant, vas gaudint dels moments o els aspectes que et satisfan com a distracció, i arrufes el nas amb situacions que no acabes de veure clara. I quan fas el tafaner un cop l'has acabat, descobreixes molts detalls que et fan esbufegar. Anem en aquest ordre.
Artemis Fowl és un noi de dotze anys, que té el mateix nom que el pare. És un nen superdotat, sense mare i que el pare té un feina desconeguda i desapareix de vegades. quan hi és sempre està amb el nano explicant-li llegendes de fades i criatures fantàstiques. a partir del segrest del pare, el nen descobreix que tot aquest món existeix de veritat. Tenim una ciutat de criatures a l'interior de la terra, ben amagades, i d'on ha desaparegut un artefacte que és crucial perquè l'equilibri no es trenqui. Tenim les trifulques habituals amb personatges nous (la fada fia de l'amic del pare, el nan gegant lladregot, la cap de la policia fantàstica, el majordom que ajuda al noi...). Al final tens una peli distreta, que no aporta res de nou (tampoc ens enganyem), però amb unes imatges molt bones, amb uns mons ben representats, i alguna idea ben pensada que li dona punts positius.
Durant la peli van apareixen coses que grinyolen. Per exemple, el dolent indefinit, que no acaba de donar-se a conèixer i no dona joc a res. La filla del majordom que apareix en alguns escena i tampoc aporta res. Un final de pixarrí, en què veus com sembla que tot s'acaba i se'n van i de sobte t'apareixen la fada bona i el pare com si no hagués passat res... explicacions, no és que siguin poques, és que o hi són i la veritat no s'entén com apareixen ni perquè. Final tararí que dona peu a la continuació. I la frase del propi noi dient que és un criminal. ah, sí? Des de quan? No era un noi llest i prou? En què quedem, són una família de lladres? Dona la sensació que hi ha moltes coses que no apareixen a la peli i que fan que no s'entenguin massa coses.
I llavors el repicó arriba quan fas cerca. Primera cosa, són una sèrie de vuit llibres. Ara s'entén que no s'acabi del tot. Realment, ells són lladres (no queda gens clar a la peli, per això sobta quan ho diu). Els personatges estan molt canviats, no són com es diu (la filla del majordom als llibres és la germana; hi ha mare...) sembla que les diferències són moltes (fins i tot l'objecte robat de la peli no apareix en cap llibre). Es veu que s'han gastat molts diners amb la peli, i els ha quedat poc reeixida per mots aspectes, i que han tingut sort de no anar als cinemes perquè hauria estat un fracàs.
la veritat és que tot i les bones intencions, les bones idees que dona i bons moments, té massa llacunes que puguin fer d'ell el successor de Harry Potter. No arriba ni a la sola de les sabates, se'ls ha anat massa la pinça. Tot i això, si només busques entreteniment i no explicacions de tot, aprova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada