dimarts, 14 d’agost del 2018

DIES QUE DURARAN ANYS

El conegut fotoperiodista Jordi Borràs ha confeccionat amb moltes de les seves fotografies i altres de demanades, un bon recull visual dels fets que van tenir lloc a la tardor del 2017 a Catalunya. Els fets del 6 i 7 de setembre al Parlament, la revolta ciutadana del dia 20, els previs al referèndum, el mateix dia 1, l'aturada del 3, la declaració del dia 27, manifestacions i concentracions posteriors... És un molt bon document gràfic d'aquells dies, que com molt bé diu el títol, duraran anys, i estan acompanyades d'alguns textos escrits per diferents persones sobre cada un dels diferents apartats en el qual estan classificades les imatges.
A mesura que les vas veient, i vas llegint, tornes a recordar allò que encara no hem oblidat, però sobretot. ho revius. En altes entrades ja havia comentat que una mica es troba a faltar aquell esperit combatiu d'aquells dies, però sembla clar que no trigaran en arribar. Diguem que ens hem pres un temps mort per a seguir amb més força i empenta que abans.
És veritat però, que aquestes darreres setmanes estan sent dures degut a l'atac dels espanyolistes i feixistes, animats per Ciudadanos, i assistim perplexos a les seves agressions, insults i atacs a tot allò que els sembla malament a ells. Pura democràcia, doncs... El mateix Jordi Borràs va ser agredit per un policia!!! que segueix treballant al seu lloc com si no passés res. I així molts d'altres exemples.
Ens diuen que sempre pacífics, que no responem a les seves provocacions. Entenc perquè no hem de tornar-nos, entenc que hem de ser gent de pau, però això ho podem ser si darrere nostres tenim uns mossos i un departament d'interior que deté a tots aquest energúmens i els tanca a la garjola com han fet amb els nostres presos. Podem aguantar (tot i que el got de la paciència s'està omplint), però sempre si els que tornen a manar fan la seva feina i ens defensen d'aquesta púrria agressiva i feixista que ens amenaça. I si no ho volen fer, si no es volen enfrontar a ells, no haver-se posat en el càrrec que ocupen. Nosaltres seguirem sent pacífics, però si us plau, que la policia faci la seva feina amb aquesta gent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada