dijous, 16 d’agost del 2018

THE DYATLOV PASS INCIDENT

Entre el gener i el febrer de 1959, uns estudiants russos van fer una expedició al nord dels Urals. Per motius encara ara desconeguts, tots van morir. No se sap perquè, van esquinçar les seves tendes i van sortir fugint. Evidentment, la hipotèrmia és la causa de gairebé totes les morts, però què els va fer sortir de les tendes sense anar vestits per a les baixes temperatures? Per què a un li havien tallat la llengua? Per què altres tenien traumatismes?
Gairebé 60 anys després, segueix sent un misteri. Evidentment, múltiples teories: fred total que van perdre el cap, ieti rus, extraterrestres, proves de militars russos... una teoria per al gust de tots els amants del paranormal o de teories de la conspiració.
El 2013, en Renny Harlin, director de pel·lícules d'acció, s'atreveix a imaginar-se què va passar i filma una peli on uns estudiants americans es desplacen fins el punt on van morir aquell grup per tal d'elaborar un documental. A partir d'aquí, ja inventen la seva teoria, i independentment de si t'agrada el què expliquen o no, aconsegueixen el què volen, que és mantenir l'espectador atent i en tensió durant tota l'estona. Sense ser cap meravella de pel·lícula, el misteri t'atrapa, i més tenint en compte que la base dels fets és certa. El desenllaç final, com deia, encara que no t'agradi per on l'enfoquen, té el seu punt de sorpresa que als amants d'aquest tipus de pel·lícula agraïm que ens facin. Algun dia sabrem què va passar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada