dilluns, 13 de febrer del 2023

EMPREMTES QUE MAI S'ESBORREN

El primer llibre de l'any ha estat Empremtes que mai s'esborren, que cronològicament es tracta del 5è volum de la sèrie de crims de Fjaällbacka, de l'escriptora Camilla Lackberg. Ja fa uns quants anys que els misteris d'aquest poble suec protagonitzats per l'Erica Falk i en Patick Heldstroom són companys de viatge. 

Vam començar l'estiu de 2020 amb La bruixa, on vaig descobrir l'autora i els personatges. Va quedar primer en el rànquing de 2020. L'any següent, vaig començar la sèrie amb el primer i el segon llibre, i l'any passat vaig seguir amb el tercer i el quart. Aquest any, comença ja amb el cinquè, així que podria ser que no em limités a fer-ne dos. Però bé, no fem més auguris, que darrerament no em surten massa encertats.

Aquest cinquè llibre parteix d'un fet secundari que té lloc al final del 4t, quan l'Erica es proposa saber perquè la seva mare no era especialment amorosa amb ell i sa germana i troba a les golfes uns diaris, i una creu nazi embolicada. Aquesta creu ens porta a descobrir el passat de la mare de l'Erica i el què van viure durant la segona guerra mundial, al mateix moment en què en Patrick està vivint el permís de paternitat i no pot fer massa en la investigació dels crims que es van succeint al poble i que guarden relació amb aquest passat.

Un cop més, les pàgines dels llibres de la Camila Lackberg ens introdueixen en un seguit de pistes, situacions, misteris i intrigues que ens captiven des del minut zero, sobretot quan ja fa temps que hem empatitzat amb els protagonistes de la sèrie, tant els principals com els secundaris, que són també força importants.

Com comentàvem a l'entrada anterior, no sembla que aquest any ens prometi massa lectures, així que més ens valdrà jugar cartes segures per gaudir del poc temps que potser tindré. I prou conjectures, caratxus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada