dissabte, 15 d’octubre del 2022

CRIM EN DIRECTE

Tot i de tenir per casa alguns dels llibres de la sèrie de Fjallbacka de la Camilla Lackberg, he pres la decisió de llegir-me'ls en l'ordre cronològic. El fet que, paral·lelament al crim o crims que s'investiguen, hi ha l'evolució dels diferents personatges que apareixen, fa que no seguir el fil correcte, tota aquesta part més, diguem-ne costumista o sentimental, fos complicat. Així, mentre que al primer llibre tenim el retrobament i enamorament dels dos protagonistes, l'Erica i en Patrick. al segon la consolidació de la relació i embaràs, al tercer el post-part, i ara al quart, acompanyant la trama, la preparació del casament.

Crim en directe és, doncs, el quart llibre de la sèrie. En aquest cas, hi ha dos crims que succeeixen en un període de temps curt que aparentment no tenen cap relació l'un amb l'altre. Primer, un accident d'una dona que després veuen que no ho ha estat pas un accident. I després, la protagonista d'un reality show que estan rodant al poble. La gravació d'aquest pprograma televisiu trasbalsa una mica la vida de la localitat, ja que els joves que hi participen són uns desmadrats. No es tracta d'un Big brother, sinó més aviat d'un d'aquests de "Gandia shore", on l'únic que han de fer els nois i noies és beure alcohol i embolicar-se amb tothom que puguin. Escombraria televisiva en estat pur.

Al seu voltant, tenim com ja comentava, la preparació del casament de la parella principal. La recuperació de la germana de l'Erica, que surt d'un bon problema, perquè ha matat el seu exmarit maltractador. I la resta de membres de la comissaria, van apareixent i creant el seu personatge de manera plena. un cop més, l'autora combina de manera brillant totes les trames i subtrames a un ritme trepidant, tot i que més d'un moment, apareixen parts de la història molt supèrflues i que estan allà per omplir. Tot i això, serveixen per anar donant l'ambient necessari i fer-te barrinar el cap. El fet que existeixin aquests moments, de fet, estan per obrir els ulls a totes les possibilitats de resoldre el cas per part del lector/a, i cal dir que ho aconsegueix, ja que les meves sospites de qui hi havia darrere els assassinats, s'han complert. Sembla que m'estic convertint en un expert.

Per últim, i potser és la part més crítica, tot i comprensible per la situació familiar, la intervenció de l'Erica Falk, que de fet, és tan protagonista de la sèrie com en Patrick, és molt minsa. Ja portem dos llibres en què o bé pel part o bé pel casament, la seva funció és més d'adornament que actiu. Espero que, tal i com acaba aquest quart llibre, la situació comenci a canviar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada