divendres, 21 d’octubre del 2022

JA TOCAVA, NO?

Dos mesos han passat des de la darrera entrada que vaig parlar del Barça masculí. Dos mesos. Era el 19 d'agost i acabàvem d'empatar a zero amb el Rayo Vallecano, al Camp Nou, a la primera jornada de lliga. Quin començament. Des de llavors, cap notícia, no bona ni dolenta. L'estrès d'aquest inici de curs tan horrorós per gentilesa del departament d'educació ha provocat un descens dràstic d'entrades, i les de futbol són algunes de les que ho han patit més.

Però fa una setmana, amb l'empat a casa amb l'Inter de Milà, un empat que ens deixa, a l'octubre, pràcticament eliminats de la Champions, ja em va començar a picar la necessitat. El temps i l'estrès ho van impedir. I al cap de setmana, arribà el clàssic, que perdem també de forma patètica per 3 a 1 a Madrid. Ja tocava. Però clar, comença la setmana i és impossible dedicar a una altra cosa que no sigui descans o relax els pocs minuts d'oci.

Però avui sí. ja és divendres, tenim una estoneta abans de sopar, i a més, encara hi ha hagut un partit més, que, aquest cop sí, el Barça guanya amb solvència al Vila-real, amb un 3 a 0a la primera part i una segona part més avorrida que algunes de les pelis que estic veient aquest any.

Total, que ens trobem a poques setmanes de l'aturada pel mundial iens trobem segons a la lliga a tres punts del Madrid per culpa de la derrota de diumenge, i esperant un miracle gairebé impossible per seguir vius a la Champions. Però, l'equip juga bé o no? Engresca o o? I la resposta és que com l'any passat. Alternem partits ben jugats (estones ben jugades) amb altres de desconnexió absoluta, d'errors de principiants. I ja sabeu com és l'aficionat al Barça. Aquell que falla, se'l matxaca xiulant. Jugadors que ara juguen de fàbula i al cap d'uns dies no n'encerten ni una. És un continua altibaix, una muntanya russa. El més trist és que anirem a l'Europa League perquè depenem de guanyar els ds partits que queden (i un és al Bayern) i que l'Inter no guanyi cap dels dos (contra el Viktoria Pilzen i contra el Bayern que es deixarà guanyar per eliminar el Barça).

El millor que ens pot passar és comptar els partits que queden fins el mundial en victòries, i la resta ja veurem. És el de sempre. Si guanyem tots els partits de lliga som campions. La qüestió és si aquest equip està preparat per fer-ho. tenim jugadors que estan excel·lents, En Lewandoski, que porta més de la meitat de gols de l'equip (dependència com amb en Messi), en Frenkie de Jong, en Gavi i en Ter Stegen. Es altres, hi ha de tot. Alguns tenen més dies bons que dolents (Pedri, Koundé...) i d'altres, estan ja per la retirada, honrosa, però retirada. Veurem què expliquem a la propera entrada culer (masculina), que ara sí, no trigarà tant, que en breu es prepara aquest mundial dels diners i la vergonya.