diumenge, 30 d’octubre del 2022

JA TOCAVA, NO? (2)

Si fa quatre dies publicava una entrada sobre el Barça masculí, després de dos mesos sense fer-ne cap, ara també toca de l'equip femení, que des del Gamper de l'agost no n'havia dit tampoc res.

En aquella entrada parlava de la facilitat amb què ens traiem de sobre els equips més fluixets, i com ens va costar els equips més ossos, amenitzat per una crítica i preocupació per la gran quantitat de lesionades que teníem, més el poc mig del camp que hi havia. Dos mesos després, les preocupacions són gairebé les mateixes. L'únic positiu potser ha estat que finalment van fitxar una altra migcampista (i quina una), la Keira Walsh, campiona de l'Eurocopa i eliminada de la Champions, cosa que va facilitar el fitxatge. Tot i això, el mig del camp continua coix, ja que en són 4 oficials (com l'any passat), a l'espera de la Vicki que està jugant amb Ecspanya i la típica reconversió de davanteres que també comentava a l'agost.

Ja portem uns quants partits de lliga i dos de Champions. Tot victòries. Llavors, cal preocupar-se? Doncs una mica sí. Excepte en alguns partits, l'equip ha tingut més dificultats per tirar els partits endavant. O bé ha trigat molt en venir el primer gol, o n'hem fet menys... Han jugat fins ara 8 partits. Només en un, han arribat a la mitja part amb més de 2 gols fets (el 9 a 0 al Benfica). N'hi ha hagut 3 que a la primera part n'havíem fet 2, dos partits que arribem amb un sol gol, i fins i tot dos partits que acabem els primers 45 minuts sense haver perforat la porteria contrària. Hem guanyat els patits, però ens està costant més, sense cap mena de dubte.

Es troba a faltar l'Alèxia, s'ha notat quan no ha jugat l'Aitana... sigui com sigui, no podem badar ni mica. Avui, el partit amb el Llevant ha quedat per 2 a 1! No vull patir, però... aviat toca jugar contra el Madrid a la lliga, i contra el Bayern (venjança) al Camp Nou. Esperem que la màquina estigui ja ben engreixada. Que no tinguem més lesionades, que s'acabin de recuperar algunes, i que els fitxatges més polèmics, com la Geyse i la Salma, comencin a demostrar que s'ho mereixen.

Anem a veure-les: La Lucy, complint amb solvència, no s'esperava menys, molt gran. La Laia Codina, lesionada. La Núria, ha tornat de la lesió, ha complert bé quan ha jugat. La Walsh, sense ser espectacular, però es nota com porta equilibri al mig, súper necessària. Salma, avui primers minuts, tornava de lesió. La Geyse, ha fet gols i és una davantera empipadora, un pèl individualista, però ja se sabia, no? La Vicki, esperant que torni d'Ecspanya. L'Emma, gairebé inèdita, pocs minuts i lesionada. Allò que dèiem, de vuit fitxatges, quatre ja han estat o estan lesionades. Sort que tenim fons d'armari...