dimarts, 4 d’octubre del 2022

SENSE BAIXAR DE L'AUTOBÚS

A la història dels Castellers de la Vila de Gràcia hi trobem 10 participacions al concurs de castells de Tarragona. Si descomptem el gloriós 2014, quan la bona feina es va aliar amb la sort (o la mala sort de les altres colles) quan vam quedar cinquens, les posicions sempre han estat de dues xifres: 2002 (13ens), 2004 (14ens), 2006 (16ens), 2008 (15ens), 2010 (11ens), 2012 (15ens), 2016 (11ens) i 2018 (14ens).
La maleïda pandèmia ha fet que aquest 2022 quedéssim fora de la diada del diumenge i anéssim dissabte. Això per una banda és una desil·lusió, però per una altra banda, tenia l'al·licient de poder guanyar la diada si fèiem el 4 de 8, el 3 de 8 (estrenat a la Mercè una setmana enrere) i fer per primer cop el 2 de 8 amb folre. 
Els assaigs anaven bé, i en alguns casos molt bé, i e programa per dissabte era doncs, els 3 castells de 8. Primer el 3, segon de l'any i descarregat de manera brillant, A tercera onda el 4, amb més varietat de tronc, que remenava però també pimpam. A segona ronda era quan folràvem la torre. A més, es feia en ronda individual. Silenci a la plaça, i tothom mirant el nostre castell. I es va suar, i es va patir. Es va patir molt. Però el vam descarregar. Després de més de dos anys, fèiem la tripleta de 8 pisos en una actuació. Molt ha plogut des de l'última vegada que ho vam assolir. Però finalment, després de molts esforços de molta gent, l'eufòria es va tornar de color blau. Va ser el castell més aplaudit (o dels més aplaudits en aquella diada de dissabte de concurs). Amb aquests tres castells, vam assolir la primera plaça i ser guanyadors.
Però clar, l'endemà, diumenge, dotze colles que teòricament teníem davant gràcies al rànquing classificatori desafortunat que es va fer, havien de fer els seus castells. Els rumors i les il·lusions deien que podíem quedar entre els deu primers. Desens, o potser novens, s'aventuraven alguns a profetitzar. I al final, fins a 4 colles van quedar per darrere! Qualsevol que consulti la classificació final del concurs 2022 trobarà els Castellers de la Vila de Gràcia en vuitena posició! Vuitens! La segona millor classificació després de la mítica del 2014. 
Ja té nassos quedar entre els deu primers, que no havíem fet mai (apart d'aquell any) la vegada que no vas a l'actuació! Perquè a la diada de diumenge, amb les 12 millors colles, quedem vuitens sense baixar de l'autobús, i sense pujar-hi, sinó anant el dia abans. Increïble! Alegria el dissabte i alegria el diumenge. Cal dir que tots sabem que si haguéssim anat el diumenge, amb molta probabilitat no haguéssim tingut aquesta sort i la torre, en ronda conjunta i cansats, no hauria aguantat. Però així és el concurs, no? VISCA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada