dilluns, 15 d’agost del 2022

LES FILLES DEL FRED

Quart llibre de la sèrie de Fjllbaka de l'escriptora Camilla Läckberg. Quart en ser llegit, tercer en l'ordre cronològic. Després de descobrir-la fa dos anys amb La bruixa, l'any passat em vaig llegir els dos primers llibres. Un any més tard, he acabat el tercer. 

La idea és bàsicament la mateixa. A partir d'un assassinat, es va desenvolupant tota la trama de la novel·la, acompanyant el policia que ho ha d'investigar junt amb els seus companys i companyes de la comissaria. Vas coneixent l'entorn dels implicats i et vas fent suposicions diverses de qui és el o la culpable. També com és habitual, tot va acompanyat d'uns flashbacks de situacions viscudes molts anys abans que són cabdals per entendre el perquè passa el què h apassat. I per moltes similituds que tinguin les novel·les, l'interès no decau, la intriga es manté. potser és per la manera d'escriure, per com fa anar la trama, d'una manera prou completa però senzilla a la vegada que et permet fer la lectura amb calma i atenció. Sigui pel què sigui, ha estat una bona lectura estiuenca durant aquests dies que em deixen amb ganes de més.
Malauradament, no tinc el 4t llibre, i només s troba en una biblioteca de Barcelona, biblioteca que es passa tot el mes d'agost tancada. Aquest seria també un bon tema de debat. Per què tanquen les biblioteques a l'agost? Culpa de la Colau, evidentment.

Els personatges principals d'aquesta sèrie els ha sabut modelar molt bé, i aconsegueixen tenir un carisma que provoca que sigui molt més fàcil acompanyar-los en el desenvolupament de la història. A més, els van passant altres coses a part del crim en qüestió, que fa que s'impliquin més  menys, que els faci més humans i propers, i per tant l'empatització sigui més fàcil.

Seguirem doncs la sèrie a la mínima que en tinguem ocasió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada