dilluns, 22 d’agost del 2022

DE NOU FESTA MAJOR

Després de dos anys desapareguda tal com és coneguda, aquest agost ha tornat la Festa Major de Gràcia en tot el seu esplendor i formats habituals. A més, ha coincidit que hi he estat tota la setmana, tot i que únicament hi he estat present per les activitats castelleres, que ja és molt.

La cultura popular ha estat una de les activitats més perjudicades per la pandèmia del dimoni, i les colles castelleres, encara ,és. EL contacte físic que s'hi dona era absolutament incompatible amb les mesures de prevenció de la covid. Però de mica en mica, a mesura que s'anaven relaxant les restriccions, les colles tornaven, per poc que podien a fer assaig. Aquesta festa major ha estat sense dubte la constatació de que castellerament parlant, ja estem a tope un altre cop.

La meva participació ha estat un ple al quinze. Els tres assaigs a plaça (un al local per la pluja), el cercavila que mai comença del dia 15, baixada del pilar, vigílies i diada castellera. Tornar a agafar la camisa, a enfaixar-se, a saludar a tothom una altra vegada, retrobar altres antics que també com jo venien a treure el nas... i a participar de les pinyes.

El resultat ha estat correcte, tot descarregat: diversos castells de sis al cercavila, el pilar caminat, dos 4 de 8, un 2 de 7, dos 7 de 7 i dos 3 de set. Més o menys sense patiments. A l'assaig s'havia treballat de valent per portar el 3 de 8 a plaça, que aquest any encara ho ha estat possible, però unes proves ben fetes però no segures del tot l'han descartat per més endavant. El dos de 8 amb folre també ha fet bones proves però encara li queda una mica més. Segur que els veurem per la diada de dissabte del concurs de Tarragona. Sí, sí, dissabte, la cosa no està per llençar coets. Però he vist un equip tècnic coherent i cuidat. Segur que a més d'un li troba a faltar la rauxa que faria haver portat a plaça el tres, però aquesta tècnica valora més altres coses. M'ha recordat molt la tècnica de Festa Major de 2005, quan no es va portar a plaça el quatre de 8. Doncs bé, desem la roba castellera per la Mercè i el concurs.

Almenys es va fer la Diada. El 2017 anul·lada pels atemptats. El 2018 sí que es va fer. El 2019, per problemes de massificació, temps i caigudes no es va completar ni la primera ronda. I 2020 i 2021, pandèmia. Així, en sis anys, la d'aquest dissabte va ser la segona diada de festa Major. Esperem que almenys per aquesta banda, l'estadística millori.

La resta de la Festa Major, no he vist massa cosa, només quatre carrers i ja he vist que realment ha tornat la normalitat del tot. Massificació brutal a tot arreu, amb gentada per totes bandes i cues per veure els carrers. No puc opinar del podi dels carrers, perquè no vaig veure cap d'ells. Fins l'any que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada